Știri

Poliția: Amenzi de zeci de mii de coroane pentru încălcarea interdicțiilor privind focul deschis

Scris de Daniel Solheim

Grătare de unică folosință, foc de tabără, bucătărie de campanie – dacă le folosiți în locul greșit, riscați un minus puternic în finanțele voastre.

Municipalitatea Oslo a introdus o interdicție specială privind utilizarea focului în aer liber la începutul acestei săptămâni.

Acum vă puteți aștepta la o amendă de cel puțin 6000 de coroane, dacă încălcați această interdicție, informează poliția.

– Am decis ca amenzile pentru încălcarea interdicției extraordinare să fie la același nivel cu cel a interdicției obișnuite pentru focul de tabără, spune Andreas Veiding, inspector de poliție la districtul de poliție Oslo.

În același timp, Veiding subliniază că aceasta este suma minimă de amendă.

– În cazuri grave, dacă dai foc unor materiale sau deșeuri de grădină în focuri mai mari, amenzile vor fi de mai multe ori peste 6000 de coroane, avertizează el.

Inspectorul de poliție spune că poliția nu are un plafon maxim în ce privește mărimea amenzilor care pot fi aplicate.

– În cazul interdicțiilor anterioare au fost emise amenzi de 10.000 de coroane și cu mult peste această sumă.

El mai adaugă că patrulele de poliție vor face evaluări concrete la fața locului, a fiecărei situații, dar punctul de plecare este întotdeauna acela de a raporta cazurile penale.

Pericol sporit de incendiu. Fiți prudenți! (Foto: Espen Sjølingstad Hoen / VG)
Ce este interzis acum

Pe lângă interdicția obișnuită a focului deschis care se aplică în perioada 15 aprilie / 15 septembrie, există acum o interdicție specială de utilizare a focului deschis în mai multe municipalități.

Următoarele interdicții sunt valabile acum în Oslo:

  • grătare de unică folosință
  • grătare cu gaz
  • grătare cu cărbune
  • bucătării de campanie
  • focuri deschise și tigăi suspendate

Excepțiile sunt locurile de parcare și arenele sportive care nu sunt situate lângă pădure.

Asta înseamnă că focurile de tabără de ziua St.Hans (22. iunie) vor fi anulate.

Și municipalitatea Bergen a introdus restricții împotriva folosirii focului și grătarelor în parcurile publice, zonele de agrement, locurile de baie și pe locațiile publice destinate grătarelor și focurilor de tabără amenajate de municipalitate.

În Bergen, interdicția este valabilă deocamdată până la data de 30 iunie și asta înseamnă că va fi în vigoare și în data de 22 iunie. Asta nu înseamnă însă că focul de tabără tradițional din butoaie, nu va avea loc.

Într-un comunicat de presă emis vineri, Corpul de pompieri din Vestfold a informat că se va interzice focul de tabără din 22. iunie și utilizarea focului deschis în municipalitățile Holmestrand, Horten, Tønsberg, Færder, insulele din zonă fiind incluse. Este permis grătarul în propria curte.

Este permis să faci grătar în curtea/grădina proprie

Este permis să faci grătar în propria curte/grădină sau pe balcon. Cu toate acestea, municipalitatea Oslo roagă populația să fie atentă.

– La modul general recomandă tuturor să nu aprindă focuri de tabără, nici pe terenul propriu, a declarat ofițerul de presă al Serviciului de Pompieri și Salvare miercuri pentru VG.

– Grătarele de unică folosință trebuie așezate pe o suprafață ignifugă, dacă acestea sunt folosite pe proprietatea proprie. Suportul metalic care însoțește grătarul de unică folosință nu este suficient în sine.

Zonele cu pericol ridicat de incedii de vegetație
Mai multe incendii forestiere

În mai multe locuri din țară au fost deja incendii forestiere de diferite dimensiuni.

Samnanger, Follo si Etnedal sunt printre locurile care au avut incendii de padure.

Mai multe locuri din Norvegia au o avertizare portocalie de pericol pentru incendii forestiere, iar aceasta a fost extinsă miercuri .

Vremea caldă și uscată, care acum a fost declarată val de căldură în anumite părți ale țării , este cea care creează pericolul de incendii forestiere.

Focurile de tabără tradiționale de 22. iunie vor fi interzise în mai multe locații din Norvegia. (Foto: Johannes Lund/VG)

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu