Media Sănătate Știri

Presa daneza: Danemarca renunta definitiv la vaccinul AstraZeneca.

Scris de Daniel Solheim

Autoritatile din Danemarca s-au decis sa nu mai utilizeze vaccinul AstraZeneca.

Conform informatiilor furnizate de Politiken si Tv2, autoritatile daneze vor scoate definitiv vaccinul AstraZeneca din programul de vaccinare.

Informatiile nu sunt confirmate de catre autoritatile daneze, dar a fost anuntata o conferinta de presa in legatura cu vaccinul AstraZeneca pentru miercuri la orele 14.00.

Conform publicatiei Politiken, Danemarca a comandat in prealabil 2,4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca. Scoaterea vaccinului din program va intarzia programul de vaccinare in Danemarca cu cateva saptamani, scrie pe site-ul canalului Tv2.

Danemarca a intreupt utilizarea vaccinului in data de 11. martie dupa ce o femeie de 60 de ani a decedat din cauza trombilor, in urma inocularii dozei de vaccin.

Norvegia si alte state au facut la fel. Mai multe tari au reluat utilizarea vaccinului AstraZeneca la diferite grupe de varsta, dar nu si Norvegia si Danemarca.

Probleme cu Janssen

Marti a fost facut cunoscut faptul ca agentia americana FDA va opri temporar vaccinul Johnson & Johnson pentru investigatii suplimentare. Sase cazuri de trombi au fost identificate in urma vaccinarii a aproape 7 milioane de americani.

Marti, compania care produce vaccinul a anuntat oprirea livrarilor acestui vaccin spre Europa.

Conform publicatiei Politiken, Danemarca opreste vaccinul Johnson & Johnson, produs de Janssen.

Politiken mai mentioneaza ca autoritatile daneze vor monitoriza cu atentie investigatiile si concluziile Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA), si decizia acesteia in legatura cu utilizarea vaccinului.

sursa: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/JJexq7/danske-medier-skroter-astrazeneca-vaksinen-i-danmark?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row1_pos1

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu