Știri

Preturile locuintelor continua sa scada in Suedia

Scris de Daniel Solheim

Preturile locuintelor continua sa scada in Suedia, in august preturile apartamentelor si ale caselor au scazut cu 2 %.

Scaderea preturilor pentru apartamente este ceva mai lenta, in schimb a crescut la case, in comparatie cu datele de luna trecuta, arata statistica prezentata de Svens Mäklarstatistik.

Preturile au scazut pana acum, la nivelul acestui an la – 4% pentru apartamente in timp ce la case, se afla la -1%.

– Cea mai mare scadere este in continuare in Stockholm, chiar daca s-a ameliorat putin. In august preturile au scazut au trei la suta atat in zona metropolitana cat si in zonele mai centrale, relateaza Svensk Mäklarstatistik intr-un comunicat de presa.

Preturile in zona metropolitana a orasului Stockholm sunt acum mai mici cu 11 % in ultimele trei luni, in timp ce in celelalte zone centrale au scazut cu 10 %.

Zona metropolitana a capitalei Stockholm a inregistrat scaderi cu 11 % in ultimele trei luni, conform noilor date furnizate de Svensk Mäklarstatistik

– In ciuda scaderii preturilor pe o arie larga, vedem o tendinta de stabilizare in luna august. Acest aspect corespunde cu ceea ce auzim de la membrii nostri din pietele afectate, care confirma ca exista o oarecare neliniste pe piata si ca asteptarile celor care vand imobile incep sa se alinieze cu cele ale cumparatorilor. Este inca prea devreme sa spunem daca acest trend va continua, spune Jonas Rosén, manager la Mäklarsamfundet.

In lunile de vara iunie, iulie si august au fost vandute 23.700 de apartamente, ceea ce inseamna cu 21 % mai putin decat in aceleasi luni ale anului trecut. Numarul de case vandute a fost de 13.900, ceea ce inseamna cu 10% mai putin.

– Per total, piata continua sa ramana ezitanta, in comparatie cu anul trecut, a incheiat Per-Arne Sandegren, analist sef la Svensk Mäklarstatistik.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu