Știri

Rafale puternice de vant creeaza probleme in estul Norvegiei

Scris de Daniel Solheim

Pana la 9000 de gospodarii au ramas fara curent in urma rafalelor de vant din regiunea Østlandet miercuri.

Rafale puternice de vant in zona Østlandet miercuri seara.

– Am trimis avertizare de rafale de vant pentru zona Innlandet cu pana la 15-20 m/s. Au fost rafale destul de puternice, la Lillehamer, de exemplu, cu pana la 18 metri pe secunda. La podul de la Mjøsa, rafalele sunt mai puternice datorita pozitiei, spune meteorologul de garda, Trond Lien de la Institutul Meteorologic in dialog cu VG miercuri dupa-amiaza.

Asta corespunde cu definitia „sterk kuling” – vant puternic, iar pe podul de la Mjøsa, in directia spre nord, s-a rasturnat o remorca. Drumul este redeschis pentru trafic.

Prognozele institutului meteorologic arata ca vanturile puternice vor dura pana joi seara.

Insitutul indeamna populatia sa fixeze bunuri neasigurate. La fel face si centrala 110 din Oslo.

Drumul a fost blocat intre Jessheim si Sand. Un copac s-a rasturnat peste carosabil datorita vantului puternic, informeaza un cetatean.

Conform hartii pentru intreruperi de curent electric al companiei de energie Elvia, au fost pana la 9000 de gospodarii repartizate in 22 de municipalitati din zona Østlandet, care au ramas fara curent la orele 16.00 miercuri dupa-amiaza.

Linia de tren „Dovrebanen” este inchisa pentru traficul feroviar intre Ringebu si Lillehammer pentru ca firul conductor a fost rupt de copaci care s-au rasturnat din cauza vantului.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu