Media Sănătate Știri

Recomandarile guvernului pentru sarbatoarea nationala de 17. Mai

Scris de Daniel Solheim

Pentru al doilea an la rand, sarbatoarea de 17. mai va fi afectata de restrictii severe din cauza Corona.

Astfel se va sarbatori 17. mai:

  • Acolo unde este permisa organizarea manifestarilor se va evita adunarea populatiei din mai multe municipalitati sau cartiere si se recomanda ca manifestarile sa aiba caracter local
  • defilarea de 17. mai este cuprinsa in masurile preventive pentru manifestatii prevazute in regulamentul covid-19. In cazul in care nu se recomanda sau sunt interzise manifestarile, acestea vor fi valabile si pentru defilarea de 17. mai, cuvantari, jocuri, depuneri de coroane si altele.
  • Daca exista riscuri ca defilarile pentru copii sau alte manifestari sa duca la adunarea multor persoane, atunci acestea vor fi anulate.
  • In zonele unde nu este permisa organizarea manifestarilor publice, orchestrele si fanfarele vor putea canta pentru locuitori prin performante ne-anuntate, asa numite „pop-ups”.
  • repetitiile pentru orchestre si fanfare in perioada dinaintea zilei de 17. mai trebuie sa urmeze recomandarile si masurile locale si nationale.
17. mai på Innherred - Visit Innherred

Pentru manifestarile din ziua de 17. mai, sunt valabile urmatoarele recomandari si reglementari nationale:

  • poti primi vizita a pana la 5 musafiri in gospodaria ta sau la cabana. Daca toti musafirii apartin aceleiasi gospodarii, pot fi mai multi, dar va trebui respectata distanta intre cei prezenti
  • la manifestaricu caracter privat in afara spatiului locativ, se pot aduna maximun 10 persoane in spatii inchise si maximum 20 de persoane in spatii deschise.
  • La manifestari publice in spatii inchise pot sa se adune maximun 10 persoane, fara scaune rezervate
  • Dar pot fi pana la 100 de persoane la manifestatii unde publicul este asezat pe scaune fixate, rezervate.
  • La manifestari publice in spatii deschise vor fi permise pana la 200 de persoane, dar, de asemenea pana la 600 de persoane distribuite in trei cohorte de cate 200, daca publicul este asezat pe scaune fixate, rezervate si se mentine distanta de 2 metri intre cohorte.

– Acum stau aici din nou pentru a va spune ca pandemia va afecta sarbatoarea zilei nationale si anul acesta, a spus ministrul culturii Abid Raja.

El subliniaza ca ne aflam in prima etapa a planului de redeschidere a societatii si tot mai multe persoane primesc vaccinul.

Abid Raja blir ny kulturminister — Norske Kunstforeninger
ministrul norvegian al culturii – Abid Raja

– Dar inca mai exista focare de infectie locale, inca este important sa avem grija pentru a proteja viata si sanatatea in cel mai bun mod cu putinta. Nu vrem sa abandonam acum, spune Raja.

De aceea, recomandarile si reglementarile nationale vor fi valabile si pentru 17. mai.

– Zonele cu diseminare virala mare pot sa aiba recomandari si reglementari locale care sunt mai severe decat cele nationale, iar acolo acele masuri locale vor fi in vigoare, spune el.

El subliniaza ca municipalitatile si comitetele de organizare a zilei de 17. mai trebuie, impreuna cu medicii municipali sa planifice o sarbatorire sigura, in conformitate cu reglemenatarile locale si nationale.

– Am inceput cu redeschiderea societatii. Speram sa ne apropiem de sfarsitul pandemiei si acum avem nevoie de sentimetul de comunitate si apartenenta si mai mult, spune Raja.

El subliniaza ca este foarte importanta respectarea recomandarilor locale.

– Amintiti-va ca a nu ne aduna inseamna de fapt a arata grija pentru cei care ne sunt dragi, pentru cei din jur si pentru comunitatea noastra, spune el.

El indeamna toata populatia Norvegiei sa participe la intonarea imnului national imediat dupa salvele de salut la orele 12.00 in ziua de 17. mai.

sursa: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/dlEa7w/dette-er-raadene-for-17-mai-feiringen?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row2_pos1

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu