Media Sănătate Știri UDI

Si copiii sub 12 ani vor fi testati la intrare in Norvegia

Scris de Daniel Solheim

Guvernul a hotarat ca si copiii sub 12 ani sa fie testati la frontiera. Modificarea se introduce pentru ca variantele mutante ale virusului sunt mai contagioase, chiar si atunci ca persoanele infectate sunt copii.

– Este important ca testarea sa nu fie o procedura neplacuta pentru copii si ca statiile de testare sa primeasca indrumari pentru ca metoda de testare care va fi utilizata sa fie cat de blanda posibil, spune ministrul sanatatii, Bent Høie.

In recomandarea Directiei de Sanatate si a Institutului de Sanatate Publica (FHI) se subliniaza ca testarea copiilor poate acum sa se efectueze intr-un mod mai bland prin prelevarea probei din partea din fata a nasului (nu atat de adanc ca la adulti). Copiii care trec granita des, de exemplu din cauza situatiei familiale, sunt exceptati de la carantina.

Din evaluarile autoritatilor de sanatate, reiese faptul ca se impune testarea tuturor copiilor. In cazul in care testarea nu este posibila, pentru ca copilul se opune prelevarii probei, de exemplu, atunci testarea nu va fi efectuata.

Modificarea intra in vigoare cu incepere de luni, 19. aprilie, orele 00.00.

sursa: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/barn-under-12-ar-skal-ogsa-testes-pa-grensen/id2845056/

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu