Media Știri

STIRI – Duminica – 05.09.2021

Scris de Daniel Solheim
1149 DE NOI INFECTARI CORONA AU FOST INREGISTRATE IERI IN NORVEGIA

Ieri au fost inregistrate 1149 de persoane infectate cu corona in Norvegia. Asta inseamna cu 102 mai multe decat in aceeasi zi, cu o saptamana in urma.

In ultimele sapte zile au fost inregistrate, in medie, 1438 de infectari cu coronavirus pe zi. Media corespunzatoare in urma cu sapte zile era de 1113 cazuri pe zi.

Vineri, erau internati in spital 88 de pacienti corona, cu unul mai putin decat in ziua anterioara.

26 de pacienti sunt in internati la ATI iar 13 dintre acestia sunt cuplati la respirator, datele fiind neschimbate fata de ieri, conform datelor furnizate de Directia de Santatate.

Numarul total al infectiilor corona inregistrate pana acum in Norvegia, este de 166.200.

In total, 822 de persoane infectate cu coronavirus au murit in Norvegia din martie 2020 pana acum, conform datelor preliminare. Daca pacientii au decedat cu sau din cauza Covid-19, nu este intotdeauna posibil de stabilit.

58,4 la suta dintre persoanele decedate aveau o varsta peste 80 de ani. In categoria de varsta sub 50 de ani au fost raportate 18 decese in Norvegia.

PESTE 1200 DE CAZURI NOI DE COVID-19 IN ULTIMELE 24 DE ORE. CRESTE NUMARUL COPIILOR INTERNATI IN SPITALE


Încă 1.242 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România. Totodată, a crescut numărul copiilor care se îmbolnăvesc, 95 fiind internați în spitale, doi dintre ei în terapie intensivă.

Până astăzi, în România au fost confirmate 1.106.008 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.058.587 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor făcute la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.242 de cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

grafic-infectare-5.09
Graficul infectării cu Covid-19, în România.

Până astăzi, 34.689 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Puteti citi aici articolul complet: digi24.ro

316 NOI INFECTARI CORONA INREGISTRATE IN OSLO

Ieri au fost inregistratee 316 de persoane infectate cu coronavirus in Olso. Asta inseamna cu 1 mai putin decat in aceeasi zi in urma cu o saptamana.

In ultimele doua saptamani au fost inregistrate, in medie, 359 de infectari pe zi. Cel mai mare numar de infectari a fost inregistrat in Oslo, in 16 martie anul acesta, cu 493 de cazuri intr-o singura zi.

Cel mai mare numar de infectari este inregistrat in cartierul Nordre Aker. Acolo incidenta infectiilor este de 1066 de infectari la 100.000 de locuitori in ultimele doua saptamani.

Apoi umreaza cartierele Søndre Nordstrand si Alna, cu 1012 respectiv 988 de infectari la 100.000 de locuitori.

Cea mi mica incidenta a infectarilor este inregistrata in cartierele Sagene, Grünerløkka si Frogner, unde incidenta este la jumatate fata de cele mai afectate cartiere.

ISRAEL: ESTE POSIBIL CA SI A PATRA DOZA DE VACCIN SA FIE NECESARA

Israel ar trebui sa inceapa pregatirile si sa faca planuri pentru o posibila a patra runda de vaccinare impotriva virusului corona, sustine consilierul national pentru corona din Israel, Salman Zarka.

– Avand in vedere ca virusul este aici si va continua sa fie aici, trebuie sa ne pregatim pentru o a patra doza, spune Zarka in dialog cu canalul tv Kan.

El nu mentioneaza cand ar trebui, eventual, administrata o noua runda de vaccin, dar spune ca o a patra doza poate fi modifcata astfel incat sa protejeze mai bine impotriva noilor varinate de virus care provoaca covid-19, cum este, de exemplu, varianta foarte contagioasa a tulpinei delta, relateaza publicatia Times of Israel.

– Asta este viata noastra de aici inainte, in valuri, spune Zarka.

Israel a fost evindentiat ca o istorie de succes in ce priveste vaccinarea corona. Israel a fost prima tara din lume care a inceput administrarea dozei a treia de vaccin. De la 1. august, toate persoanele peste 60 de ani au primit oferta de a se vaccina cu doza a treia.

Saptamana viitoare, oferta va fi extinsa pentru toate persoanele cu varste peste 12 ani, care au primit doza a doua cu cel putin 5 luni in urma.

Inainte de weekend, 2,5 milioane de persoane primisera a treia doza de vaccin.

Joi au fost inregistrate 11.269 de infectii in Israel, o tara cu peste 9 milioane de locuitori. Cifra este cu putin mai mica decat recordul de infectii inregistrat miercuri, care era de 11.274 de infectari.

In ciuda cresterii numarului de infectari, numarul cazurilor grave de covid-19 a inceput sa scada, arata statistica ministerului sanatatii.

AVERTIZEAZA IMPOTRIVA UNUI NOU PERICOL:
Zona rezidentiala partial acoperita de ape in urma precipitatiilor abundente pe care uraganul Ida le-a adus cu sine.

Aproximativ 50 de persoane au fost confirmate decedata pana acum in statele New York si New Jersey, in urma ravagiilor uraganului „Ida”, care a adus cu sine cantitati imense de precipitatii si vanturi puternice.

Iar in timp ce eforturile de a indeparta distrugerile provocate de uragan sunt in desfasurare, furtuna tropicala „Larry” este in crestere in largul oceanului Atlantic.

Vineri seara, uraganul a primit gradarea unui uragan in categoria 4, realteaza CNN. Scala Saffir-Simpson are in total cinci categorii pentru uragane. Toate uraganele din categoria 4 si 5 sunt considerate a fi extrem de periculoase.

Uraganul „Larry” nu va constitui o amenintare pentru zonele de coasta in urmatoarele zile, conform CNN. Acesta este cel de-al treilea uragan cu categorie 3 sau mai mare, din oceanul Atlantic, pana acum in acest sezon.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu