Știri

Stiri: Duminica – 19.09.2021

Scris de Daniel Solheim
Kjell Ingolf Ropstad si-a dat demisia

Kjell Ingolf Ropsatd si-a dat demisia ata din functia de presedinte al Partidului Popular Crestin ca si din functia de ministru al copiilor si familiei, in urma dezvaluirilor de evaziune fiscala.

– Eu sunt in continuare motivat de a sustine KrF, dar lucrul potrivit pentru partid, si pentru mine personal in acest moment, este ca altcineva sa preia stafeta de lider de partid. De accea am informat conducerea partidului ieri seara (vineri) ca doresc sa imi dau demisia din functia de lider al partidului.

Ropstad a mai spus ca a luat legatura cu prim-ministrul Erna Solberg si si-a prezentat dorinta de a-si da demisia din functia de ministru. Astfel el demisioneaza din ambele functii.

– Doresc sa-i multumesc prim-ministrului Erna Solberg pentru increderea acordata. Sunt mundru de ceea ce am realizat. De-a lungul unei perioade de opt ani, ca parte dintr-o majoritate parlamentara si ultimii doi ani si jumatate de guvernare, am participat la formarea Norvegiei, spune el.

In urma dezvaluirilor facute de publicatia Aftenposten vineri, Ropstad a tinut o conferinta de presa in care si-a certu scuze pentru manevra fiscala. El spunea atunci ca este motivat sa continue in functia de lider de partid si in cea de ministru.

Liderii judeteni de partid au exprimat, in urma dezvaluirilor, ca ei nu considera ca Ropstad ar fi persoana potrivita de se afla in pozitia de lider al Krf.

Pentru intreaga serie de articole in jurul acestei chestiuni cititi aici: vg.no

Vineri: 763 de cazuri de infectare cu corona in Norvegia

Vineri au fost inregistrate 763 de cazuri noi de infectare cu virusul corona in Norvegia, conform statisticii VG.

Asta inseamna cu 249 de cazuri mai putin decat media ultimelor sapte zile, care era de 1012. Tr

Trendul incidentei infectarilor este, conform calculelor VG, in scadere. 32 de municipalitati inregistreaza un trend in crestere.

In Oslo au fost inregistrate 209 cazuri de infectare ieri. Asta inseamna cu 82 mai putine decat in ziua anterioara si cu 114 mai putin decat media ultimelor sapte zile.

Sambata: 570 cazuri de infectare cu corona in Norvegia

Sambata au fost inregistrate 570 de cazuri noi de infectie in Norvegia. Asta inseamna cu 365 de cazuri mai putin decat media ultimelor sapte zile, care era la 935.

Asta inseamna si cu 270 de cazuri mai putine decat sambata, in urma cu o saptamana. Atunci au fost inregistrate 840 de infectari.

Trendul incidentei infectarilor este, conform calculelor VG, in scadere. 29 de municipalitati inregistreza un trend in crestere.

In Oslo, au fost inregistrate 166 de infectari cu coronavirus ieri. Asta inseamna cu 43 de cazuri mai putin decat in ziua anterioara si cu 126 mai putine decat media ultimelor sapte zile, care era de 292.

Romania:

Vineri au fost inregistrate urmatoarele date in legatura cu infectarile covid-19:

❗ 5.388 de noi infectări cu SARS CoV 2;

❗ 217 de persoane confirmate și internate în spital;

❗ 36 de persoane confirmate și internate în ATI;

❗ 97 de persoane decedate

⚠️ În momentul de față:

❗ 6.182 de persoane sunt internate în secții, din care 162 sunt minori;

❗ 798 de persoane sunt internate în ATI, din care 16 sunt minori.

Pentru continutul intreg al Buletinului de presa emis de Grupul de Comunicare Strategica apasati pe titlul stirii sau pe acest link.

Actualizarile pentru situatia din Romania sunt publicate la orele 13.00 ora Romaniei.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu