Știri

Stiri – Marti, 07.09.2021

Scris de Daniel Solheim
1204 NOI INFECTARI CU CORONAVIRUS INREGISTRATE IERI IN NORVEGIA – 418 IN OSLO

In ultima zi au fost inregistrate 1204 persoane infectate cu coronavirus in Norvegia. Asta inseamna cu 145 mai putine decat in aceeasi zi, saptamana trecuta.

In ultimele sapte ziel au fost inregistrate, in meedie, 1440 de persoane infectate pe zi.

Media in urma cu sapte zile era de 1236, deci trendul numarului de infectari este in crestere.

418 dintre persoanele infectate sunt in Oslo. Asta inseamna cu 46 mai multe decat in aceeasi zi cu o saptamana in urma si cu 62 mai multe decat ziua anterioara.

94 de pacienti corona erau luni internati in spitale. Asta inseamna cu sase mai multi decat in ziua anterioara.

34 dintre pacienti sunt internati la sectii de ATI, iar dintre acestia, 14 sunt cuplati la respirator. Asta inseamna ca sunt cu opt mai multi in sectii ATI si un pacient mai mult cuplat la respirator, comparat cu ziua anterioara.

Pana la miezul noptii spre marti, in Norvegia au fost efectuate 7,2 milioane de teste corona.

In total, 168 469 de persoane au testat pozitiv.

Pana acum, 3.911.622 de persoane au primit prima doza de vaccin corona iar 3.293.853 de persoane au primit a doua doza.

In total, in Norvegia au murit 822 de persoane infectate cu coronavirus, din martie 2020 pana acum, arata datele preliminare. Daca pacientii au murit cu sau din cauza covid-19 nu este intotdeauna posibil de stabilit.

58,4 la suta din persoanele decedate aveau varste peste 80 de ani. In categoria de varsta sub 50 de ani au fost raportate 18 decese in Norvegia.

SPITALELE SE PREGATESC PENTRU COPII CU FORME GRAVE BOALA COVID-19.

Capacitatea spitalelor in ce priveste sectiile de terapie intensiva pentru copii este vulnerabila, conform spitalului universitar din Oslo (OUS).

Spitalele din zona Østlandet colaboreaza intre ele pentr a putea primi si interna copii bolnavi cu corona.

– Nu stim cum va fi. Poate fi totul, de la o „ondulatie medie” la o situatie presata cu maturi si copii grav bolnavi, spune seful clinicii de Urgenta, Øyvind Skraastad de la OUS in dialog cu VG.

Spitalele din regiunea Helse sør-øst (districtul de sanatate sud-est) pregatesc acum o colaborare in cazul in care se ajunge la o crestere a numarului de internari de copii cu coronavirus in cursul toamnei.

Conform lui Skraastad, capacitatea ATI este o provocare, si el evidentiaza faptul ca capacitatea ATI a spitalelor pentru tratarea copiilor grav bolnavi cu corona este mai limitata decat cea pentru adulti.

– Spitalele balanseaza tot timpul intre diverse sarcini de munca. Mentinerea in stare de functiune a sectiilor ATI cu o capacitate aproape de maxim este o forma de munca foarte solicitanta atat pentru angajati cat si pentru sefii de sectii. Este ciudat ca trebuie sa folosim atat de multa energie ca sa evidentiem o nevoie pentru masuri adecvate si directionate, spune el.

De la inceputul pandemiei si pana acum, 140 de copii cu covid-19 au fost internati in spitale. In medie, copiii au fost internati 2 zile.

Directorul FHI, Camilla Stoltenberg, a evidentiat, inainte de weekend, faptul ca copiii si tinerii de obicei dezvolta simtome usoare de corona.

– Chiar si pentru copiii cu cele mai severe simptome, prognozele sunt bune, a spus Stoltenberg.

VIETNAM: CINCI ANI DE INCHISOARE PENTRU INFRACTIUNI CORONA

Un barbat vietnamez a fost condamnat la cinci ani de inchisoare in urma faptului ca a incalcat reglementarile de carantina si a infectat opt alte persoane, relateaza biroul de presa VNA, conform Reuters.

Barbatul de 28 de ani a fost condamnat pentru a fi diseminat o boala periculoasa si infectioasa. Barbatul a calatorit din orasul Ho Chi Minh spre Ca Mau si acolo ar fi incalcat regulile de carantina de 21 de zile.

In timpul perioade el a infectat opt persoanse iar una din cele opt si-a pierdut viata datorita bolii.

Vietnam a mai condamnat la inchisoare doua persoane din acelasi motiv. In acele cazuri, pedepsele cu inchisoarea au fos de 18 luni, respectiv 2 ani.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image-10.png

MARI PROBLEME IN TRAFICUL RUTIER IN URMA UNUI ACCIDENT PE E39

Un accident rutier petrecut pe E39 in apropiere de Bergen creeaza mari probleme in trafic, relateaza politia pe twitter.

Cauza accidentului este o motocicleta care a iesit de pe carosabil. Amploarea vatamarilor este deocamdata necunoscut. Politia si ambulanta sunt la fata locului.

Seful de operatiuni de la Politia districtului Vest, Knut Dahl-Michelsen, spune ca se pare ca conducatorul motocicletei pare sa fie in ordine.

– Inca este un ambuteiaj mare, deci va trebui ca oamenii sa aiba rabdare. Rugam participantii la trafic sa nu foloseasca rute alternative, altfel ajungem la un haos generalizat, spune Dahl-Michelsen.

El spune de asemenea, ca este important sa fii vigilent cand conduci motocicleta.

– A plouat pentru prima data dupa o perioada mai lunga in Bergen iar asfaltul este umed.

La orele 08.45 politia a anuntat ca drumul este deschis din nou.

MACUL A CREAT DURERI DE CAP PENTRU SUA TIMP DE 15 ANI:

George W. Bush a incercat sa distruga plantatiile cu mac ale Afganistanului. Barack Obana a dorit ca taranii sa treaca la alte tipuri de culturi. Donald Trump a bombardat laboratoare de opiu.

Mai multi presedinti americani au incercat sa opreasca productia de opiu a Afganistanului, insa fara succes.

ONU estimeaza ca Afganistanul este responsabil pentru 80 la suta din productia globala de opiu.

Multele incercari ale SUA de a reduce productia de opiu a Afganistanului sunt considerate un esec foarte scump, care de fapt a inrautatit problema, conform reporterului Craig Whitlock de la Washington Post.

Cand soldatii afgani, care au fost angajati pentru a taia campurile cu mac, au inteles ca puteau face bani prin recoltarea opiului, au trecut la partea adversa, spune Whitlock.

Proiectul american a fost unul scump iar chitanta de plata a fost de peste 9 miliarde de dolari.

– A fost un esec ingrozitor. Au fost bani aruncati in balta, pur si simplu, spune Whitlock.

JAPONIA: BARBAT IN VARSTA DE 49 DE ANI A DECEDAT IN URMA VACCINULUI:

Un barbat de 49 de ani a decedat a doua zi dupa ce a primit rapelul vaccinului Moderna.

Barbatul este cea de a treia persoana din Japonia care a decedat dupa ce a primit o doza de vaccin din cele trei sarje contaminate cu vaccin Moderna.

Autoritatile de sanatate japoneze spun ca inca nu au gasit o cauzalitate intre vaccin si deces.

Luna trecuta, doi barbati cu varste intre 30 si 40 de ani au murit dupa rapelul cu Moderna. Nici unul dintre barbati nu acea comorbiditati.

De curand, companiile farmaceutice Moderna si Takeda au retras trei sarje de vaccina Moderna in urma faptului ca in capsulele cu vaccin au fost gasite impuritati .

Cei trei barbati au primit doze cu vaccin dintr-o sarja in care au fost gasite fragmente de metal inoxidabil, ceea ce a dus la retragerea a 1,63 milioane de doze de vaccin Moderna.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu