Știri

Stiri – miercuri, 22.09.2021

Scris de Daniel Solheim
PARLAMENTUL NORVEGIEI IA MASURI: DEMAREAZA O REVIZIE FISCALA

Marti, administratia Parlamentului a initiat o revizie fiscala ampla a schemelor fiscale ale parlamentarilor, in care vor fi verificate si cazuri particulare.

Intentia este de a revizui cazuri particulare si de a evalua daca anumite avantaje ar fi trebuit sa fie supuse taxelor de venit, adiacent cu taxele de angajator. In plus, se efectueaza o revizie ampla a tuturor aspectelor fiscale a reglementarilor pentru toti reprezentatii alesi ai parlamentului, cea mai importanta institutie democratica.

Avocati ai firmei de avocatura Grette sunt angajati pentru aceasta procedura, pe care directorul administrativ al Parlamentului, Marianne Andreassen, o doreste efectuata temeinic si cu celeritate.

– Eu ma astept ca aceasta revizie sa ne dea o imagine de ansamblu asupra tuturor aspectelor fiscale legate de parlamentari, astfel incat sa putem face ordine in cazurile in care exista obligativitate fiscala si pentru ca sa putem fi siguri ca gestionam obligativitatea fiscala intr-un mod corect in viitor, spune Andreassen intr-un comunicat de presa.

Revizia fiscala vine in urma faptului ca schema locuintelor de naveta pentru parlamentari a fost dezbatuta in media. In legatura cu dezvaluirile publicatiei Aftenposten, liderul KrF Kjell Ingolf Ropstad nu a mai vazut alta solutie decat sa isi dea demisia din functia de presedinte al partidului si din cea de ministru.

Mai multi parlamentari au luat legatura cu administratia Parlamentului avand intrebari despre propriile conditii fiscale iar presedintia Parlamentului a decis o revizie a reglementarilor cu privire la locuintele de naveta pe langa evaluarea unor posibile modificari ale reglementarilor cu privire la beneficiile la incheierea mandatului si a pensiei de parlamentar.

POLITIA A DEMARAT O ANCHETA PENTRU CRIMA LA KOLBOTN

Politia a confirmat fata de VG, la orele 05.15, ca se ocupa de un incident grav de violenta la Kolbotn (Oslo) si face referire la faptul ca este anuntata o conferinta de presa.

La ora 06.21 politia a scris:

„Dispeceratul Politiei a primit la orele 01.16 in noaptea spre miercuri o sesizare prin Centrala de Urgente cu privire la un incident de violenta intr-un apartament din Kolbotn.

Politia si ambulanta au descins imediat la fata locului. Acolo au fost gasite doua persoane adulte cu rani multiple. Ambele persoane au fost declarate decedate la fata locului.

Cele doua persoane sunt sot si sotie.

Politia nu are suspiciuni ca ar fi implicate si alte persoane in incident.

Verificarile tehnice si tactice au fost initiate si vor continua in timpul diminetii si zilei.

Din considerente legate de ancheta aflata in desfasurare, nu vom oferi, deocamdata, informatii despre cauza deceselor sau arme.”

POLITIA ANUNTA EXERCITII ALE UNITATILOR DE URGENTA IN BERGEN

Politia districtului Vest anunta pe Twitter ca azi se vor desfasura exercitii in regia unitatilor de urgenta din oras in zona Hellebakken intre orele 10.30 si 15.00.

Politia mai anunta ca este posibil sa fie auzite impuscaturi, pocnituri si sa fie vizibil fum in zona liceului Lønborg in aceeasi perioada de timp.

CUTREMUR DE PAMANT IN AUSTRALIA

Un cutremur cu o magnitudine de 6,0 a fost inregistrat miercuri dimineata in statul Victoria din Australia. Cutremurul a putut fi simtit la mai multe sute de kilometri distanta.

Epicentrul cutremurului s-a situat in apropiere de Mansfield, la aproximativ 200 de kilometri de Melbourne. In al doilea oras, ca marime, al Australiei, oamnei au fugit in strada cand cutremurul s-a facut simtit.

Au fost raportate daune mai mici la unele cladiri, relateaza canalul TV ABC.

Institutia de urgenta VICSES a statului arata ca magnitudinea cutremurului a fost de 6,0 si ca nu exista pericol pentru formarea unui tsunami. US Geological Survey (USGS) informeaza ca cutremurul a avut o magnitudine de 5,8 si s-a petrecut la o adancime de 10 kilometri.

Cutremurul a putut fi simtit si in capitala Canberra si in unele parti ale statelor vecine New South Wales si Adelaide, pe langa orasul Launceston din Tasmania.

SOFER DECEDAT IN URMA UNEI COLIZIUNI IN FINNMARK

Un sofer decedat in urma unei coliziuni frontale dintre un camion si un furgon pe drumul national Rv 92 intre Karasjok si Kautokeino in Finnmark marti seara.

Politia a fost sesizata in legatura cu accidentul petrecut la Sussjavri in municipalitatea Karasjok la orele 22.58, marti seara.

Seful de operatiuni al politiei, Tarjei Leinan Mathiesen relateaza fata de NTB ca cele doua persoane aflate in camion sunt nevatamate, dar ca soferul furgonului a decedat pe loc. El se afla singur in masina.

La locul accidentului, conditiile de trafic si meteo erau bune iar asfaltul era uscat.

In noaptea spre miercuri, politia a anunta ca drumul national Rv92 va fi inchis pana miercuri inainte de pranz, in asteptarea grupei de investigatii a accidentelor rutiere de la Statens Vegvesen. Grupa este astepata sa soseasca la fata locului miercuri dimineata.

Tehnicieni criminalisti de la Alta au fost la locul accidentului in noaptea spre miercuri, Alta aflandu-se la aproximativ 140 de kilometri distanta.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu