Știri

Stiri – NewsFlash – Dagbladet – 27.12.2021

Scris de Daniel Solheim
2214 noi infectari in Norvegia

Ieri au fost inregistrate 2214 noi infectari cu virusul corona in Norvegia. Asta inseamna cu 808 mai putine decat in aceeasi zi, cu o saptamana in urma.

In ultimele sapte zile au fost inregistrate, in medie, 3146 infectari corona pe zi.

Media echivalenta in urma cu sapte zile era la 4649 de infectari, deci trendul este descendent.

Duminica, in spitalele din Norvegia erau internati 307 de pacienti infectati cu corona, cu 24 mai putini decat in ziua precedenta.

121 de pacienti sunt internati la terapie intensiva iar dintre acestia 83 sunt cuplati la respirator. Asta inseamna cu 7 pacienti mai multi la terapie intensiva si cu 4 mai multi, cuplati la respirator, conform datelor furnizate de Directia de Sanatate din Norvegia.

633 noi infectari in Oslo

Ieri au fost inregistrate 633 de noi infectari cu virusul corona in Oslo. Asta inseamna cu 48 mai multe decat in aceeasi zi cu o saptamana in urma, dar cu 17 mai putine decat sambata.

Aceste date sunt publicate de municipalitatea Oslo pe site-ul propriu. In ultimele doua saptamani au fost inregistrate, in medie, 893 de infectari pe zi.

Incidenta cea mai mare este inregistrata in cartierul Bjerke, cu 2.857 de infectari la 100.000 de locuitori in ultimele 14 zile.

Dupa aceea urmeaza Gamle Oslo si Søndre Nordstrand cu incidente de 2.074 respectiv 1.944.

Cele mai mici incidente sunt raportate din cartierele Nordre Aker, Nordstrand si Sagene.

Recordul de infectari in Oslo a fost stabilit in 14 decembrie, cu 1.194 de infectari inregistrate intr-o singura zi.

In total, 93.968 de locuitori ai capitalei Oslo au fost inregistrati ca infectati cu corona din martie anul trecut pana in prezent.

Un autoturism a cazut intr-o prapastie
Bil havnet utfor stup

Un autoturism cu doua persoane a cazut intr-o prapastie in zona Hardangervidda, informeaza politia districtului Vest.

Cele doua persoane au iesit de pe carosabil la Litlastølshallet.

Masina a ajuns undeva la 10-20 de metri in prapastie, relateaza NRK.

– S-au chinuit multa vreme. Ambele persoane au reusit sa iasa din masina. Una din ele a fost trasportata cu elicopterul la spital. Ambele persoane au fost descrise a fi constiente in momentul salvari, spune seful de operatiuni Knut Dahl-Michelsen de la politia districtului Vest in dialog cu Dagbladet.

Cealalta persoana a fost transportata la spital cu ambulanta.

Masina este in continuare in prapastie, conform lui Dahl-Michelsen, insa nu are o pozitie sigura in teren, de aceea se lucreaza la asigurarea masinii astfel incat aceasta sa nu cada si mai adanc in prapastie, relateaza NRK.

Cauza accidentului este necunoscuta. Politia a fost sesizata la ora 05.17. A durat mai mult timp pana cand a fost gasit locul accidentului datorita acoperirii slabe a semnalului de telefonie mobila. Ambulanta a ajuns la fata locului abia la ora 06.05. Terenul este foarte abrupt.

Un elicopter de salvare Sea King a fost trimis la fata locului pentru a sprijini transportul persoanelor ranite, mai relateaza politia pe Twitter.

Vor face cercetari pentru cea de-a patra doza de vaccin.
Skal forske på fjerde vaksinedose

Un spital din Israel va investiga efectul unei a patra doze de vacin. Spitalul doreste sa testeze acest lucru pe angajatii proprii.

Aproximativ 150 de angajati ai spitalului Shiba din apropierea capitalei Tel Aviv vor primi a patra doza de vaccin. Toti cei 150 de angajati au primit doza a treia de vaccin inainte de 20. august.

Israelul a anuntat saptamana trecuta ca toate persoanele cu varste peste 60 de ani vor primi a patra doza de vaccin, deoarece tulpina omicron bantuie in Europa. Grupul de experti de pe langa guvernul israelian a recomandat ca si angajatii din sanatate sa primeasca a patra doza.

Doar 60 la suta din intreaga populatie a Israelului are schema de vaccinare completa, adica a primit trei doze de vaccin sau sunt mai putin de sase luni de la a doua doza. 31 la suta nu sunt vaccinati deloc, conform ministerului sanatatii.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu