Știri

Stiri – VG – 22.04.2022

Scris de Daniel Solheim
Intrerupere in negocierile salariale pentru soferii de autobuze

Negocierile salariale purtate de sindicatul soferilor de autobuze cu sindicatele NHO si Spekter au fost inrerupte vineri dupa-amiaza. Acum, procesul de negociere va intra in mediere.

Negocierile salariale pentru 12.000 de soferi de autobuze, membri in sindicatul Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund si Fagforbundet au devenit prea dificile pentru parti. Cela patru sindicate au negociat cu NHO Transport si cu Spekter. La orele 15.000 vineri dupa amiaza, negocierile au fost intrerupte.

– Am avut intentii bune, dar au mai ramas cateva chestiuni dificile. Avem nevoie de ajutorul mediatorului pentru a ajunge la linia de finish, a spus liderul negociator din catrul sindicatului Yrkestrafikkforbundet, Linda Jæger.

Medierea va avea loc in 5 si 6 mai cu termen limita in data de 6 mai la orele 24.00.

Inaintea negocierilor, Jæger spunea ca problema majorarii salariilor este cea mai importanta cerinta in negocierile din acest an. Ea a anuntat ce se va cere o majorare salariala pentu toti si o crestere a tarifelor minime din contractele colective de munca.

Farsund: Un biciclist a cazut cu bicicleta intr-un tunel – a fost transportat la spital cu elicopterul

Un biciclist a cazut vineri in tunelul Ravnheit din Farsund. Politia a anuntat accidentul la ora 16.16.

– Biciclistul este transportat la spital cu elicopterul . Tunelul ramane inchis in legatura cu investigatiile, a scris politia pe Twitter la orele 17.17.

Accident intre un autovehicul si un biciclist

Politia a anuntat vineri dupa masa producerea unui accident rutier intre un autovehicul si un biciclist in Oslo. Politia spune ca amploarea ranilor inca este necunoscuta, in urma accidentului, care s-ar fi petrecut in zona Ullevål.

Echipajele de salvare sunt pe drum spre locul accidentului.

– Ranitul a fost transportat la spitalul Ullevål. Persoana era constienta si vorbea, dar nu stim nimic despre amploarea ranilor. Poate sa fie grav, a spus seful de operatiuni, Tore Solberg, in dialog cu VG.

Alunecare de teren – masele de pamant au patruns intr-o casa in Nord-Trøndelag: – Alunecarea de teren se produce inca

Politia din Trøndelag anunta inainte de ora 17.00, vineri, o alunecare de teren care ar fi patruns intr-o casa din Sørli in municipalitatea Lierne din Nord Trøndelag.

– Persoana care ne-a solicitat ne-a spus ca masele de pamant au trecut prin casa lui. Nu sunt persoane ranite. Alunecarea de teren se petrece in continuare. Toti locatarii sunt in siguranta. Politia este in continuare in faza de avertizare, scrie politia pe Twitter.

Locatarii s-au evacuat singuri, mai informeaza politia.

Barbatul luat de avalansa in Ørsta a decedat din cauza ranilor

Barbatul in varsta de 30 de ani care fusese luat de o avalansa in Grøtdalstinden in Ørsta in data de 6. aprilie, a decedat in urma ranilor, informeaza politia.

Avalansa produsa langa masivul Grøtdalstinden (1331 m) la orele 16.14, miercuri, in data de 6 aprilie, a fost una din 11 avalanse care s-au produs in acceasi zi.

– In acest caz, patru barbati ajunsesera la varful muntelui. Primul care a pornit coborarea pe schiuri, a fost luat de avalansa. El a fost dezgropat din masele de zapada de catre ceilalti colegi, informeaza politia intr-o evaluare preliminara a sezonului de avalanse din acest an.

Barbatul a fost transportat la Ålesund cu elicopterul in stare critica, informeaza politia.

Spitalul St. Olav a informat politia ca barbatul a decedat mai tarziu in urma ranilor suferite. Barbatul era cetatean suedez. Apartinatorii lui a fost informati, mai mentioneaza politia.

Opt persoane retinute intr-o actiune a politiei

In curusl ultimelor doua zile, politia districtului Est a retinut si pus sub invinuiure opt persoane, pentru pastrarea unor materiale digitale cu continut abuziv, relateaza NRK.

Arestarile au avut loc in mai multe locuri din zona Østlandet.

– A fost o actiune ampla a politiei, care a durat doua zile, in care am retinut opt persoane pentru ca au vizionat sau au fost in posesie de material care sexualizeaza copii sau care ilustreaza abuzuri sexuale imptriva unor copii, spune juristul politiei Jeanett Svendsen, de la politia districtului Est in dialog cu NRK.

Sapte dintre persoanele retinute au fost eliberate dupa interogatorii la politie, in timp ce a opta persoana va fi deferita justitiei pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva, a relatat canalul tv mai departe.

Avocatul barbatului, Gunhild Lærum, spune ca barbatul doreste sa fie eliberat.

– El nu recunoaste culpa penala (vinovatia), spune ea in dialog cu NRK.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu