Știri

Stiri – VG/Nyhetsdøgnet – Joi, 20.01.2022

Scris de Daniel Solheim
Trenuri anulate si intarzieri pe tronsoanele Drammen si Asker – incendiu langa calea ferata

Sunt intarzieri si anulari in traficul feroviar datorita unui incendiu langa calea ferata intrea Lysaker si Sandvika, informeaza Bane Nor.

– Deocamdata nu stim cat timp va lua, informeaza Bane Nor.

Pompierii sunt la fata locului si lucreaza cu localizarea si stingerea incendiului, informeaza ofiterul de presa Dag Svinsås de la Bane Nor. Bane Nor a fost informata despre incendiu cu putin inainte de orele 07.00 joi dimineata.

– Care este cauza incendiului?

– Nu stim, dar a fost observat fum si scantei, spune Svinsås in dialog cu VG cu putin inainte de ora 8.

Bane Nor nu stie cat va dura remedierea problemelor.

Conditii dificile de trafic si pasuri montane inchise: – Oamenii ar trebui sa se gandeasca inainte de a porni la drum
E6 Sørelva spre Saltfjellet este inchis joi

Centralele de trafic rutier din tara anunta pasuri montane inchise si carosabil alunecos in unele locuri.

Bente Nyland, de la Centrala de trafic Nordland, spune in dialog cu VG, ca vremea este proasta si ca apelurile din partea populatiei catre centrala sunt multe si timpii de asteptare sunt lungi. Ea indeamna automobilistii sa foloseasca www.175.no pentru a verifica alertele.

Site-ul www.175.no (apasati pe imagine)

– Oamenii ar trebui sa se gandeasca bine si sa verifice conditiile de trafic inainte sa-si inceapa calatorie. In special cei care urmeaza sa conduca pe sosele expuse la vant sau cei care vor trece prin pasuri montane. Este un lucru intelept sa aiba cu ei haine in plus si suficient combustibil sau curent in bateria masinii.

Ea informeaza ca pasurile montane care de obicei au cel mai mare trafic, sunt inchise, printre altele si Saltfjellet in Nordland.

Nina Heggernes de la Centrala de trafic Vestland spune ca singurul pas montan deschis acum este Filefjell. Pe la Hemsedal se circula in coloana.

– Toate utilajele au iesit la dezapezire, dar la Askøy carosabilul a fost alunecos in timpul diminetii. Ninge intermitent.

Centrala de trafic rutier Innlandet informeaza ca pasul de la Dovrefjell este inchis.

– Am primit sesizari in ce priveste nevoia de dezapezire in partea de nord a Innlandet si Østerdalen, spune Arvid Wahlstrøm de la Centrala de trafic Innlandet.

El spune ca conducatorii auto trebuie sa fie atenti pe drumurile mai mici in Romerike si Follo, acestea prezentand un carosabil alunecos.

– In rest, situatia este destul de buna pe arterele de circulatie inspre Oslo.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu