Știri

Stiri – VG/Nyhetsdøgnet – Luni, 14.02.2022

Scris de Daniel Solheim
Trondheim are cea mai buna vreme in ziua de Valentine’s
twitter: Meteorologene

„Vremea din ziua de „Valentine’s” ofera multe posibilitati de alegere. Cea mai buna vreme pentru plimbari si drumetii este in Trøndelag, in timp ce pentru cei care doresc romantica in zapada, Svalbard e locatia potrivita. Soarele se va ivi in mai multe locuri de-a lungul coastei in vestul Norvegiei. In zona Østlandet si Sørlandet, si in Finnmark, giugiuleala e mai sigura in casa. O zi frumoasa de Valentine’s indifernt de locatie💗”

Ministrul de finante al Norvegiei infectat cu corona

Ministrul de finante, Trygve Slagsvold Vedum este infectat cu corona, confirma secretarul de stat de la Ministerul de Finante, Lars Vangen, in dialog cu VG.

El spune ca Vedum se simte bine.

– Facem teste de rutina iar luni a iesit pozitiv. El nu este prea bolnav, dar intra in izolare si respecta recomandarile in vigoare in ce priveste regimul persoanelor infectate, spune Vangen.

El spune ca este vorba de o izolare auto-impusa, prin faptul ca ministrul ramane acasa.

Ministrul finantelor a participat la mai multe sedinte luni, printre altele cu partile din viata muncii in legatura cu negocierile acordului cadru.

Sedinta s-a tinut la Biroul Premierului.

Conform noilor reguli, participantii la sedinta nu sunt afectati de faptul ca Vedum a participat-; ei se vor testa daca vor aparea simptome.

Banca Mondiala isi retrage angajatii din Ucraina

Reuters a relata despre acest fapt. In plus, Banca Mondiala a anulat misiunile in tara datorita tensiunilor la granita dintre Ucraina si Rusia, conform unei note interne la care Reuters a primit acces.

Banca Mondiala spunea in nota ca urmareste cu atentie situatie si ca, in ciuda ei, isi va continua operatiunile in Ucraina.

Decesul de la Gjersøen, cel mai probabil un accident

Politia nu a primit inca raportul preliminar de autopsie in urma descoperirii unei persoane decedate pe gheata lacului Gjersjøen in Nordre Follo, dar a fost informata oral despre unele rezultate din investigatie.

Intr-un comunicat de presa, politia districtului Est scrie ca decedatul avea rani superficiale si ca, vazut in corelatie cu audierile efectuate duminica seara, este vorba, cel mai probabil de un accident.

Persoana decedata nu a fost in mod formal identificata inca, informeaza politia.

Politia doreste contact cu martori in urma incendiului de la Askøy

Politia districtului vest primeste sprijinul KRIPOS (Insepctoratul de criminalistica) in cadrul anchetei care se desfasoara in urma incendiului care s-a produs vineri la Askøy, anunta politia intr-un comunicat de presa.

Doua persoane au decedat in urma incendiului unui duplex la Askøy.

  • doua persoane au fost date disparute in urma incendiului – o femeie in varsta de 40 de ani si un barbat in varsta de30 de ani. Femeia disparuta locuia la adresa din duplexul care a luat foc.
  • au fost gasite ramasitele a doua cadavre in ruinele incendiului.
  • un barbat cu varsa intre 40 si 50 de ani a fost retinut de politie in urma incendiului

Politia a audiat pana acum aproximativ 30 de martori si a primit mai multe piste.

Politia doreste, in continuare, sa vorbeasca cu persoane care inca nu au fost in contact cu politia.

O persoana este pusa sub invinuire in acest caz.

Cutite in valoare de mai multe sute de mii de coroane au fost furate

Dintr-un magazin de cutite din Tønsberg au fost furate cutite de bucatarie de o valoare aproximativa de 200.000 de coroane, informeaza politia districtului Sør-Øst pe Twitter.

Polita a efectuat investigatii la fata locului si a deschis o ancheta.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu