Media Sănătate Știri

Stiri – vineri, 27.08.2021

Scris de Daniel Solheim
1415 NOI CAZURI DE INFECTIE

Ieri au fost inregistrate 1415 cazuri de infectie, arata statistica VG.

Acesta este un nou record al numarului de infectii dupa ce, in urma cu o zi, a fost inregistrat cel mai mare numar de infectii de la inceputul pandemiei, anume 1294 de cazuri.

Numarul de cazuri inregistrate ieri este cu 594 de cazuri mai mare decat media ultimelor sapte zile, care era det 821.

In Oslo au fost inregistrat 333 de cazuri noi de infectie, o scadere cu 55 de cazuri fata de ziua anterioara.

65 de persoane sunt internate in spital, cu covid-19, in timp ce 15 persoane primesc tratament intensiv, conform statisticii VG.

Trendul numarului de infectie este, conform VG, in crestere.

78 de municipalitati inregistreaza un trend in crestere al infectiilor.

De la inceputul pandemiei pana acum au fost inregistrate 153.354 de infectii cu virusul corona in Norvegia.

Linie rosie continua: media ultimelor sapte zile
Roz: numarul de cazuride infectie pe zi

Distributia cazurilor de infectie in raport cu varsta:

pe axa orizontala : numarul saptamanii,
pe axa verticala: grupele de varsta

SUA: CEL MAI MARE NUMAR DE DECESE LEGATE DE CORONA DIN ULTIMELE 5 LUNI

Peste 800 de persoane mor zilnic din cauza covid-19 in SUA, relateaza publicatia ABC. Aceasta este cea mai mare medie zilnica inregistrata in ultimele cinci luni.

Peste 101.000 de persoane infectate cu corona sunt internate in spital, cel mai mare numar de pacienti inregistrati in ultimele sapte luni.

In urma cu opt saptamani, numarul persoanelor care aveau nevoie de spitalizare era de 12.000.

NELINISTE IN SCOLILE DIN OSLO IN URMA CRESTERII NUMARULUI INFECTIILOR

Consilierul municipal in materie de invatamant, Inga Marte Thorkildsen solicita noi recomandari din partea autoritatilor nationale in urma cresterii numarului de infectii intre copii si tineri in Oslo.

In ultimele doua saptmani, 49,3 la suta din cele 2500 de persoane inregistrate ca fiind infectate cu corona in Oslo, au fost copii sau tineri cu varste sub 20 de ani.

– Suntem nerabdatori. Am solicitat recomandari din partea autoritatilor nationale pentru ca dorim ca masurile pe care le luam sa aiba efct. Testam la capacitate maxima dar este o situatie foarte dificil, spune consilierul Inga Marte Thorkildsen in dialog cu Dagsavisen.

La liceul Foss din Oslo, 79 de elevi au fost depistati cu virusul coron. Si cadre didactice ale liceului au fost infectate. Anterior, in aceasta saptamana au fost depistate 30 de cazuri de infectie la liceul Elvebakken si la scoala Fyrstikkaleen.

– Am primit foarte multe solicitari din partea responsabililo cu siguranta si protectia muncii de la aceste scoli si de aceea am solicitat o sedinta cu conducerea Administratiei Invatamantului. Este rau cand angajatii se simt atat de nesigur doar doua-trei saptamani de la inceputul anului scolar, spune Marianne Melby de la Serviciul de siguranta si protectia muncii din cadrul Administratiei Invatamantului.

HØIE ANUNTA MODIFICARI IN REGIMUL DE TESTARE COVID-19

Ministrul sanatatii Bent Høie anunta modificari in regimul de testare al municipalitatilor in urma faptului ca mai multe municipalitati au raportat ca au dificultati cu testarea si ancheta epidemiologica in legatura cu inceputul anului scolar.

Høie spune ca exista un dialog cu Bergen, Oslo si Molde in legatura cu aceasta chestiune.

– Am lucrat indeaproape in ultima zi si in cursul zilei vom veni cu modificari care sa faciliteze mai mult munca depusa de muicipalitati, a spus Høie in emisiunea Nyhetsmorgen, difuzata pe NRK.

Guvernul va tine o conferinta de presa la orele 12.00.

KRISTIANSAND INCHEIE REGIMUL DE TESTARE COVID PENTRU LICEE

Publicatia Fædrelandsvennen relateaza despre aceasta chestiune, si face referire la un mesaj publicat pe site-ul scolii Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG).

– Municipalitatea a decis ca regimul de testare practicat pana acum sa fie incheiat, iar de maine se reintroduce regimul normal de carantina de infectie, este mesajul publicat de scoala, conform publicatiei.

113 NOI CAZURI DE INFECTIE IN TRONDHEIM – CEL MAI MARE NUMAR DE LA INCEPUTUL PANDEMIEI PANA ACUM

Joi au fost inregistrate 113 cazuri de infectie in Trondheim, anunta municipalitatea intr-un comunicat de presa.

Este cel mai mare numar de infectii inregistrate intr-o singura zi de la inceputul pandemiei. In plus au fost raportate aproximativ 100 de teste rapide pozitive care vor fi verificate cu test PCR, se anunta mai departe.

– Exista un amplu focar de infectie in anturajul studentesc al orasului. O mica parte din persoanele infectate sunt copii si adolescenti la varsta scolara, impreuna cu contacti apropiati si membrii gospodariilor acestora.

Municipalitatea anunta o conferinta de presa pentru azi, in legatura cu situatia infectiilor.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu