Știri

Stirile zilei – editia de dimineata – 07.08.2021

Scris de Daniel Solheim
426 de cazuri noi de infectie inregistrate in Norvegia

Vineri au fost inregistrate 426 de cazuri noi de infectie cu virusul corona in Norvegia. Asta inseamna cu 47 de cazuri mai mult decat media ultimelor sapte zile, care era la 379.

Joi au fost inregistrate 560 de cazuri de infectie, in timp ce miercuri numarul de cazuri inregistrate era de 478.

Trendul numarului de infectii inregistrate este in crestere, conform statisticii VG.

58 de municipalitati au un trend in crestere. In total, in Norvegia au fost confirmate 140.204 cazuri de infectie de la inceputul pandemiei pana acum.

sursa: vg.no

SUA inregistreaza acum peste 100.000 de cazuri de infectie pe zi

Peste 100.000 de oameni sunt infectati acum in SUA cu virusul corona in fiecare zi. Cifre de infectie atat de ridicate nu au mai fost inregistrate de la ultimul val de infectie din iarna.

In iunie, media saptamanala de cazuri era de 11.000 pe zi, in timp ce cifrele de saptamana trecuta au fost de 107.143 de cazuri in medie. In cele mai grele zile din ianuarie au fost infectati 250.000 de oameni pe zi.

Numarul de decese a crescut, de asemenea, rapid. In ultima saptamana au fost inregistrate apoape 500 de decese, o crestere de la 270 in urma cu doua saptamani.

Virusul se disemineaza rapid printre persoanele nevaccinate, mai ales in statele sudice, unde spitalele sunt pe cale sa devina supra-aglomerate.

Autoritatile de sanatate se tem ca diseminarea virala va creste si mai mult daca nu se vor vaccina mai multe persoane.

Numarul de internari in spitale a crescut vertiginos, iar in multe locuri, sectiile ATI au toate paturile ocupate.

sursa: vg.no

Nou record de infectii in Sydney

Diseminarea virusului corona creste in Australia. Statul New South Wales, cu orasul Sydney, a inregistrat un nou record cu 319 cazuri inregistrate sambata.

Toate marile orase din Australia, Sydney, Melbourne si Brisbane sunt acum in stare de urgenta pentru a impiedica diseminarea virala.

Australia a reusit sa controleze bine pandemia la inceput, printre altele datorita unui control sever la granite.

Dar, numarul infectiilor creste din nou datorita variantei mai contagioase a virusului si a unui grad de vaccinare scazut. Doar 20 la suta dintre australieni sunt vaccinati complet.

sursa: vg.no

Un barbat a incercat sa traverseze frontiera cu pasaport corona fals – se intocmeste dosar penal.

Politia districtului Troms scrie pe Twitter ca unui cetatean strain, in varsta de peste 60 de ani, i se intocmeste dosar penal si este refuzat la granita.

El a incercat sa intre in Norvegia cu un pasaport corona falsificat.

sursa: vg.no

Reclamatii in legatura cu galagia provocata de o petrecere: 100 – 150 de tineri adunati la o petrecere

Politia din Møre si Romsdal scrie pe Twitter ca au primit mai multe reclamatii in legatura cu galagie in Molde la Bolsøya. O patrula a confirmat ca in acel loc erau adunati intre 100 si 150 de tineri.

Politia scrie mai departe ca petrecerea s-a destramat si ca este multa dezordine in zona. Tinerilor li s-a impus s curete zona pana sambata dimineata la ora 10.00

Si politia din Trøndelag a anuntat azi noapte ca au primit reclamatii in legatura cu multi tineri adunati la Byneset.

– Multi sunt minori, sunt sub influenta substantelor si sparg geamuri. Cei mai multi parasisera locatia cand politia a ajuns la fata locului. Proprietarii for intocmi plangeri in legatura cu distrugeri, mai scrie centrala de operatiuni pe Twitter.

Guro Sandnes de la politia districtului Oslo informeaza in jurul orei 02.30 ca, deocamdata, a fost o noapte obisnuita de munca pentru politie in Oslo.

– Nu am avut mai multe misiuni decat alta data, spune ea in dialog cu VG.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu