Media Sănătate Știri

Un barbat care nega existenta virusului Corona a decedat din cauza Covid-19

Scris de Daniel Solheim

Raportul preliminar al autopsiei lui Hans Kristian Gaarder, un cunoscut negationist al virusului corona, arata ca decesul este compatibil cu covid-19

Medicul municipal Are Løken din municipalitatea Gran spune ca vineri, autoritatile au primit raportul preliminar al autopsiei efectuate dupa decesul lui Gaarder.

– Raportul preliminar arata cateva lucruri despre constatarile la nivel general: mucus in caile respiratorii mari, plamanii ingreuiati – compatibil cu covid-19 si constatarea infectiei cu covid-19. Rezultatul final al autopsiei va fi finalizat, conform politiei, abia peste doua luni, spune Løken fata de VG.

Hans Kristian Gaarder a fost unul din cei mai mari teoreticieni ai conspiratiei din Norvegia si un cunosut negationist al pandemiei Corona. Marti, saptamana trecuta, el a decedat.

El a avut simptome ale infectiei cu covid-19 probabil timp de sapte pana la zece zile, fara insa, ca sa mearga la medic.

Gaarder a organizat o manifestare la sura lui din Gran, vineri 26 martie, unde au fost prezente mai multe persoane venite de departe.

Numitorul comun pentru toti cei prezenti la intalnirea din sura a fost ca toti pledeaza in favoarea teoriilor conspirationiste si neaga existenta virusului Corona.

Medicul municipal Løken informeaza ca mai multe persoane au fost confirmate a fi infectate cu Corona in urma acestei intalniri, printre altele, o femeie de 70 de ani care a decedat duminica.

Løken confirma, de asemenea, ca si femeia a fost infectata cu covid-19.

sursa:

https://www.tv2.no/nyheter/13938782/

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu