Știri

Un noua metoda de cersit in Trondheim: Roaga alti clienti sa plateasca

Scris de Daniel Solheim

Politia din Trondheim avertizeaza impotriva a ceea ce pare sa fie o grupa organiazata si recomanda populatiei sa refuze aceste solicitari pe care le considera a fi un nou mod de a cersi, relateaza Adresseavisa.

Joker Festningen in Trondheim

Publicatia relateaza despre mai multe cazuri de cersetorie vicleana la unele din magazinele alimentare ale orasului iar magazinul Joker de langa Festningen a afisat un poster pentru avertizarea clientilor.

Conform publicatiei Adressa, o femeie cere celorlalti clienti din magazin sa plateasca pentru produsele ei la caserie.

– Sunt puse pe banda intr-un asa fel incat da de inteles ca persoana are nevoie de ajutor pentru familie, spune patronul magazinului Joker Festningen, Henrik Bjørgen, in dialog cu publicatia.

Mai multi clienti au platit pentru produse destul de scumpe pentru diverse femei, iar mai tarziu in timpul zilei, un barbat a revenit la magazina pentru a returna produsele cumparate.

Prin prezentarea bonului de la casa pentru cumparaturi, barbatul isi primeste banii pe care clientii care nu banuiau nimic i-au platit anterior. Intr-un caz, au fost returnate 2000 de coroane, iar mai multe din magazine spun ca clientii percep cersitul la caserie ca fiind foarte neplacut.

– Cersitul nu este o infractiune, dar omul alege singur daca si cat sa dea. In cazul in care, in calitate de client, simti ca ceea ce doreai sa dai sub forma de produse depaseste acea suma pe care ti-ai propus s-o dai, trebuie sa te simti liber sa spui nu, spune seful de departament al politiei, Pål Berg.

sursa : DB.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu