Trai

Clientii sunt furiosi fata de firma care se ocupa de Autopass – sistemul de taxare a drumurilor.

Scris de Daniel Solheim

Plangerile abunda la serviciul pentru clienti de la Fremtind Service.

Reforma platilor taxelor de drumuri a dus situatia in care colectarea banilor de taxe pentru clientii cu contracte Autopass a fost scoasa din sistemul societatilor de taxare.

Fjellinjen a eliminat din activitatea sa partea legata de emiterea chipurilor Autopass in iunie 2019 iar Fremtid a preluat aceasta activitate ca proprietar in decembrie 2020. In acel moment numele firmei a fost schimbat in Fremtind Service.

O conditie pentru a putea efectua aceasta activitate de emitere a chipurilor este ca proprietarul sa foloseasca o solutie tehnica proprie. Fremtind a lansat propria solutie tehnica in septembrie si atunci au aparut si problemele. Multi nu au acces la „Min Side” pe site-ul Fremtind Service iar og privire rapida in comentariile de pe pagina de Facebook a companiei demonstreaza ca multi intampina probleme cand vor sa contacteze serviciile pentru clienti.

MISFORNØYD: Kai Roger Gjelsvik er blant mange som er misfornøyde med kundeservicen hos Fremtind Service.
Kay Roger este unul din clientii nemultumiti de serviciile pentru clienti de la Fremtind Service, firma care a preluat taxarea drumurilor de la Fjellinjen.

Kai Roger Gjelsvik si sotia lui Anne Johanne Bjordal se numara printre acestia.

– Am schimbat masina si a trebuit sa schimbam numerele de inmatriculare de pe chip la Fremtind. Pentru a putea face asta trebuie sa accesam „Min Side”. Acolo sta ca ar fi trebuit sa primim un e-mail cu noi informatii de logare pe sistemele noi dar noi nu am primit un asemenea mail, spune Gjelsvik suparat.

Nu pot contacta seriviciul pentru clienti

Problemele cu modificarea numerelor de inmatriculare pe chipuri fac ca o masina pe care au vandut-o anterior in acest an, sa circule cu un chip inregistrat pe numele lor. In acelasi timp, si ei circula cu un chip care este inregistrat pe fostul proprietar al masinii lor.

Pe pagina de Facebook a companiei Fremtind Service ploua cu plangeri si sesizari de la clienti.

– Am incercat sa sun la serviciul pentru clienti o saptamana, dar nu reusesc sa intru in contact cu ei. Ni se spune ca trebuie sa asteptam pana la 45 de minute, dar dupa 47 de minute se intrerupe convorbire. Am trimis mesaje pe chat si pe e-mail, dar nu merge nimic. In chat-ul de pe Facebook ai contact doar cu un robot care nu intelege oricum ce vrem sa spunem, spune Gjelsvik.

– Noi locuim in Sognefjorden si am luat serios in considerare sa merg cu masina pana la biroul lor in Oslo pentru a-i gasi, dar e cam exagerat sa fac 500 de kilomteri , continua Gjelsvik.

El spune ca a incercat sa il sune si pe managerul firmei, intr-o tentativa de a rezolva situatia, dar fara succes.

3000 de sesizari pe zi

Responsabilul pentru comunicatii la Fremtind Service, Tone Hansen Finstad, spune in dialog cu „TV2 Hjelper deg” ca in ultimele saptamani au avut pana la 3000 de sesizari pe zi. Acesta este un numar dublu fata de ceea ce se intampla de obicei.

– In plus vedem multa activitate pe solutiile noastre tehnice de autoservire, si vedem ca clientii care au inceput sa le foloseasca, in mare masura isi rezolva problemele acolo, spune Finstad.

Ea spune ca, din fericire, compania vede ca lucrurile incep sa se linisteasca.

– Noua solutie functioneaza in mare masura asa cum ne-am asteptat dar o noua logare pe „Min Side” fara sa poti folosi numarul personal norvegian a provocat o serie de probleme si a dus la o dublare a sesizarilor fata de normal si la timpi lungi de asteptare la serviciul pentru clienti. Ne pare rau de problemele provocate clientilor si ne bucuram ca masurile luate par sa ajute, spune Finstad.

– Lucram din greau pentru a rezolva cazurile care asteapta de mult si vedem ca situatia este pe cale sa se normalizeze din nou. Clientii care au incercat sa ne contacteze si care nu au reusit, nu vor avea de suferit datorita problemelor pe care le-am avut, spune ea.

Au schimbat compania

Doar la cateva ore dupa ce TV2 Hjelper deg a contactat Fremtind Service in numele cuplului, compania a sunat la Gjelsvik si Bjordal. Cuplul au ajuns la o intelegere cu Fremtind Service de a rezilia contractele pe care le aveau pe chipuri.

– Ne-au sunat vineri iar acum am incheiat socotelile cu ei si ne-am procurat un contract nou la o alta companie, spune Gjelsvik.

Cauza pentru care cuplul a ales sa schimbe compania a fost ca au experimentat un serviciu pentru clienti foarte prost. Gjelsvik este bucuros ca problema a fost rezolvata dar, considera ca este pacat ca trebuie sa apelezi la media pentru a reusi un dialog.

– Nu ar trebui sa se intample asa, ca sa fii nevoit sa mergi la canale de media pentru a rezolva astfel de lucruri, incheie el.

sursa: tv2.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu