Altele Despre Norvegia Sănătate Trai

Sari în mare, vara a venit pentru a rămâne!

Norvegia împrumută căldura verii de la Paris. Nu o vor primi înapoi prea curând.

O presiune ridicată acerbă pare să se fi blocat deasupra Finlandei. Asta e o veste bună pentru noi, în Norvegia, deoarece, din câte văd meteorologii, aerul cald din sudul Europei se va învârti spre Norvegia.

Buletin de știri: Temperaturile in apa vor trece de 20 de grade în weekend la Oslo. În aer, temperatura va rămâne stabilă la 26-27 de grade la umbră.

„Nu trebuie să tânjești după Sud dacă călătorești pentru vreme”, spune meteorologul de stat Charalampos Sarchosidis.

–Vremea nu este un motiv suficient de bun pentru a fi oaspete la un hotel de carantină acum.

Cumpara crema de soare, vara a venit pentru a ramane! Foto: Bjørge, Stein

Trage in Rusia

Vremea severă se datorează unui fenomen meteorologic bine-cunoscut: atunci când o presiune ridicată este blocată așa cum este acum, fluxul de aer se rotește în sensul acelor de ceasornic. În cazul în care hub-ul de rotație atârnă peste Finlanda ca în aceste zile, aerul rece este împins în nord spre interior în Rusia și în jos pe continent, în timp ce aerul plăcut de vară din Spania și Franța este împins spre nord tot drumul până la latitudini norvegiene.

Așa că împrumutăm vara Europei Centrale”, glumește meteorologul.

Ceva adevăr este, pentru că acum doar Milano și Atena în Europa pot vedea vreme mai caldă decât noi, în țările nordice.

Chiar și în Tromsø, unde meteorologul de stat Sarchosidis ridică telefonul de la Aftenposten, el raportează 24 de grade, plaje pline și zăpadă pe vârfurile montane.

Acest lucru continuă pentru o lungă perioadă de timp, cel puțin pentru sudul și estul Norvegiei.

Cel mai bine în sud și est

Vestul Norvegiei va avea parte de ploi în perioada următoare, în timp ce estul Norvegiei va scăpa in mare parte.” Cu toate acestea, unele averse de ploaie pot apărea în regiunile interioare începând de duminică, iar apoi, în mod natural, temperatura scade oarecum, potrivit spuselor lui Sarchosidis.

„Dar acestea sunt averse de după-amiază cauzate de căldură, nu un sistem de joasă presiune. Este mai mult genul de ploaie pe care o cunoașteți din partea de sud a zonei și va duce la unele furtuni în Trøndelag, spune meteorologul de stat.

Căldura constantă din estul Norvegiei va face ca temperatura de scăldat să crească mai mult în zilele următoare. În același timp, nu vom ajunge la căldură tropicală de 30 de grade, dar mercurul se poate strecura până la 28 de grade în interior.

Urmeaza zile frumoase pentru oamenii cu barci. Foto: Torstein Bøe

Cu putin noroc nu vor fi nopti de canicula de acum innainte.

Un mulțumesc pentru dormitoare răcoroase poate fi adresat mării. Deoarece, deși există temperaturi bune de scăldat, largul mării, trebuie de asemenea, încălzit peste o vară lungă pentru ca temperatura să nu scadă sub 20 de grade noaptea.

„Vedem cel mai mult nopți cu caniculă  în august, după o vară lungă”, spune Sarchosidis.

În același timp, el avertizează că căldura constantă va provoca creșterea pericolului de incendiu forestier.

Mai fericit? Mda…

Te simți ușor la pas și într-o stare de spirit bună în aceste zile? Se poate datora vremii, dar pot exista și o mulțime de alte lucruri.

Se știe că lumina soarelui și întunericul au efecte biologice foarte specifice. Când soarele strălucește, devii mai alert și mai vital”, explică Ragnhild Bang Nes, profesor asociat în departamentul de psihologie de la UIO.

Ea este uneori menționată ca un cercetător de fericire.

„Nu este așa că vremea înseamnă foarte mult pentru sentimentul de fericire. Oamenii cred că te bucuri foarte mult de vremea frumoasă, dar în SUA s-a studiat acest lucru și s-a descoperit că efectul este destul de mic”, spune Bang Nes.

Ea crede că ai prefera să fii fericit făcând lucruri care-ți plac, și că ar putea fi mai ușor de făcut vara. În același timp, obțineți o creștere atunci când experimentați o variație, de exemplu atunci când trece de la o perioadă lungă de ploaie la săptămâni de soare și vară.

Sursa: Aftenposten

Autor: Torgeir Strandberg

Despre autor

Carmen Adela Solum

Terapeut in sanatate si activitate fizica, consilier la HELFO Norvegia, traducator si contributor pe Portalul Romanesc din Norvegia.

Lasă un comentariu