Altele

Ne-am mutat!

Scris de Daniel Solheim

Gasirea unui spatiu locativ care sa corespunda cerintelor pe care le ai poate fi o provocare.

Contractele de chirie, in special cele incheiate cu firme care inchiraza asemenea spatii, cuprind o clauza de obligativitate pentru ambele parti de a nu putea rezilia contractul de chirie mai devreme de noua luni dupa incheierea lui, cu un preaviz de trei luni.

Provocarea este, in astfel de conditii, sa gasesti ceva potrivit pentru tine si familia ta, sa poti evita plata inutila a chiriei in doua locuri si sa poti preda spatiul locativ inchiriat si sa-ti recuperezi suma depusa drept garantie, care de obicei este echivalent cu chiria pe trei luni.

Angela a realizat un filmulet (un pic mai lung) despre provocarile noastre in legatura cu acest subiect si cum am rezolvat problema.

Poate mai tarziu vom realiza un filmulet despre diferenta dintre chirie si proprietate. Stiu ca unii sunt interesati de subiect.

In filmulet veti vedea apartamentul in care am locuit. Este scos la vanzare la un pret de 5.290 000 coroane (https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=220564051). Pe langa cheltuielile lunare aferente acest apartament mai are cheltuieli comune in cadrul asociatiei de locatari – felleskostnader – in valoare de 4184 coroane / luna.

Restul e matematica, in ce priveste detinerea unui asemenea apartament.

Noi va dorim succes in cautarea unei chirii si speram ca experientele noastre sa va fie de folos.

Dati click pe imaginea de mai jos si vizionati:

link youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Ejjm8VVZ5KE

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu