Altele

Tibi Ușeriu, după ce a alergat pe Via Transilvanica: Singurele limite se află undeva ascunse în noi înșine

Scris de Daniel Solheim

(articol preluat de pe site-ul ski-outdoor.ro)

Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a alergat toți cei 1.400 de kilometri pe Via Transilvanica, iar joi s-a întâlnit cu fratele lui, Alin Ușeriu, la Drobeta-Turnu Severin, la finalul traseului. Via Transilvanica se lansează oficial sâmbătă, 8 octombrie.

Tibi si Alin Useriu

„Uneori, trebuie să te rătăcești de dragul regăsirii. Se cuvine să pleci undeva departe având nostalgia întoarcerii acasă. Merită să te desparți vremelnic de cineva drag, hrănindu-te doar cu dorul revederii. Când m-am reîntâlnit cu fratele meu Alin la Drobeta-Turnu Severin după o lungă despărțire, ne-am emoționat ca niște copii. Aproape că nici n-am știut ce să ne spunem”, povestește pe Facebook Tibi Ușeriu, după ce a terminat de parcurs cei 1.400 de kilometri de la Putna la Drobeta-Turnu Severin.

VIa Transilvanica – Cel mai lung traseu turistic din Romania (1400 km)

La începutul lui august, Alin Ușeriu, președintele Tășuleasa Social, a pornit pe Via Transilvanica de la Putna, iar o lună mai târziu Tibi Ușeriu a plecat și el pe traseu în ritm alert, în ceea ce a fost prima alergare pe Via Transilvanica. A început cu o echipă de 10 alergători, din care au mai rămas cinci.

Joi, Tibi s-a întâlnit cu fratele lui, Alin Ușeriu, la Drobeta-Turnu Severin.

„Planul nostru de acasă părea pe atunci utopic și avea niște accente cam dulcege, de Hollywood. Cum ar fi ca inițiatorii acestui traseu minunat să se întâlnească într-o anume zi, după ce fiecare a parcurs, în stilul lui, toți cei aproape 1400 de kilometri ai Via Transilvanica? Suna puțin cam prea de tot. La mijloc existau multe necunoscute… Dar, fraților, miraculos, ne-a ieșit! Totul e prea la cald acum pentru a procesa întreaga poveste. Pentru mine unul e clar că aceasta a fost o mega-aventură, una numai bună de povestit nepoților. Nu de puține ori am căzut pe gânduri întrebându-mă oare ce sens poate avea o astfel de acțiune?”, spune ultramaratonistul.

Fiecare dintre cei doi a parcurs 10 județe și 107 comune.

„Nu am destule cuvinte de mulțumire pentru cei care au crezut în noi, în fiecare. Mare respect celor care ne-au sponsorizat, fără să aibă nici o certitudine că vom chiar ajunge la capăt. Această alergare ne-a confirmat iarăși că singurele limite se află undeva ascunse în noi înșine”, susține Tibi Ușeriu.

Via Transilvanica se va lansa oficial sâmbătă, 8 octombrie, la Alba Iulia. Evenimentul se va desfășura în Piața Cetății din Alba Iulia, între orele 10.00 și 23.00, și va cuprinde un târg, ateliere, expoziții și concerte. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Tibi Useriu

surse articol: ski-outdoor.ro , Via Transilvanica

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu