Educație Integrare Muncă Youtube

Angela vlogg: Asistent medical in Norvegia

Scris de Daniel Solheim

Pentru cei care doresc sa lucreze ca asistenti medicali in Norvegia este necesar ca acestia sa obtina recunoasterea studiilor dar si autorizatia de lucru pe teritoriul Norvegiei.

Vizionati aici vloggul realizat de Angela pe acest subiect (apasati pe imagine):

Angela si Dan – Canal Youtube

Obtinerea autorizatiei de asistent medical se face prin intermediul institutiei Helsedirektoratet (Directia Generala de Sanatate).

Actele pot fi trimise digital, iar aici gasiti linkul cu informatiile necesare despre obtinerea autorizatiei de asistent medical in Norvegia (site-ul are si limba engleza):

https://www.helsedirektoratet.no/tema/autorisasjon-og-spesialistutdanning/autorisasjon-og-lisens

Pentru cei care nu sunt inregistrati in Norvegia inca, acestia se pot loga pe site-ul institutiei cu ajutorul unei solutii alternative (cu utilizator si parola).

Pentru cei care vor avea nevoie de practica, inainte de obtinerea autorizatiei, pot spune ca perioada de practica are mare importanta.

Aceasta perioada poate fi pasul spre obtinerea unui loc de munca, fie temporar fie permanent, sau, poate fi calea spre obtinerea unei referinte care poate sa atarne greu in favoarea ta in cazul unui interviu pentru obtinerea unui loc de munca. In Norvegia aceste referinte sunt foarte importante si sunt luate in serios.

Daca iti place continutul creat de noi, ne poti sponzoriza cu o cafea ☕: https://www.buymeacoffee.com/AngelasiDan

Vizitati canalul nostru de Youtube Angela si Dan si daca va place continutul nostru, abonati-va la canal, comentati sau dati-ne sugestiile voastre, iar daca va place, puteti sa ne dati si un „like”.

Angela si Dan – Youtube

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

2 Comentarii

  • Multumesc pentru informatiile pe care le am cules din blocul dv.Ăm plecat de la premiza găsiți unui loc de munca ca ingrijire seniori si am descoperit aici o altă lume eu venind din Ro avînd o experiență de viață trăită în Turcia ,Germania

Lasă un comentariu