Educație Muncă

„MENN I HELSE”- o inițiativă națională pentru bărbați în domeniul sănătății

Scris de Daniel Solheim

”Menn i helse – Bărbați în sănătate” este o oportunitate unică pentru a obține un certificat de calificare ca lucrător în domeniul sănătății. Această formare profesională este adaptată pentru bărbați cu vârste între 25 și 55+ de ani, care caută un loc de muncă.

(vezi la finalul articolului Regiunile în care te poți înscrie la acest program)

”Bărbați în sănătate” – parcursul tău spre certificatul de calificare și un loc de muncă. https://mennihelse.no/ (facsimilă de pe site(

”Menn i helse” – adică ”Bărbați în sănătate” este un parcurs educațional comprimat, în vederea obținerii certificatului de calificare profesională ca lucrător în domeniul sănătății.

Participanții la acest parcurs educațional primesc titlul de recruți în sănătate. Recruții alternează între primirea de beneficii de la NAV și salariul de la municipalitate.

Norvegia are nevoie de personal medical calificat iar oportunitățile de muncă sunt foarte bune. Suntem mândri că peste 1000 de bărbați au obținut certificatul profesional prin programul ”Menn i helse”.

9 din 10 dintre cei care au obținut această calificare au găsit un loc de muncă potrivit în sectorul de sănătate.

Programul de calificare ”Menn i helse” este un parteneriat între municipalitate, NAV, consiliul județean, sindicatul angajaților municipali din sănătate ”KS” și Direcția Națională de Sănătate – Helsedirektoratet.

Menn i helse” este unul din cele mai reușite inițiative pentru recrutarea bărbaților în sectorul sănătății” – Bugetul de stat pentru anul 2023.

Bărbați în sănătate – experiența de viață este neprețuită! / material informativ

Aici te poți înregistra pentru a fi notificat în vederea unei ședințe de informare: Înregistrează-te aici (apasă pe link)

Alege regiunea în care locuiești și dorești să participi la acest program (apasă pe butoanele de mai jos):

Participă la o ședință de informare fără obligații și vezi dacă acest proiect poate însemna o nouă direcție profesională! Aici te poți înregistra pentru a fi notificat în vederea unei ședințe de informare: Înregistrează-te aici (apasă pe link).

”Menn i helse” / de la înscriere la job și carieră:
Pasul 1: Înscriere și admitere

În colaborare cu îndrumătorul tău de la NAV te înscrii la o ședință de informare. Acestea au loc în ianuarie și februarie.

Dacă tu, în urma unei astfel de ședințe, dorești să participi la programul ”Menn i helse”, vei fi chemat la un interviu. După interviu și verificarea referințelor, candidaților aleși li se oferă posibilitatea de a deveni recruți.

Înscriere și admitere (link)

Pasul 2: Fă o probă la muncă

Este important să ai posibilitatea de a te cunoaște pe tine însuți și vei învăța mai multe despre ce înseamnă munca de lucrător în sănătate. Aceasta este o oportunitate unică de a demonstra la ce ești bun și să te cunoști mai bine pe tine însuți.

După perioada de probă, celor mai potriviți și motivați recruți li se oferă posibilitatea de a continua programul ”Menn i Helse”.

Înscrie-te la proba de muncă (link)

Pasul 3: Drumul spre un certificat profesional

Training-ul este comprimat, adaptat adulților în general și ție ca participant, în special. Există o alternanță între teorie și practică, iar proporția participanților care finalizează acest program cu rezultate bune este foarte mare.

Absolvirea programului profesional și promovarea examenului final îți oferă un certificat profesional de lucrător în domeniul sănătății (helsefagarbeider).

Drumul spre certificatul profesional (link)

Pasul 4: Job și carieră

După promovarea examenului de specialitte, poți începe să lucrezi în sănătate, ca lucrător calificat (helsefagarbeider).

Posibilitățile de muncă sunt foarte bune și aproximativ 92% dintre cei care au obținut certificatul profesional prin intermediul programului ”Menn i helse” au acum un loc de muncă mult mai bun, care le oferă posibilitatea unui trai decent.

Job și carieră (link)

sursa: Menn i helse – https://mennihelse.no/

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu