Români frumoși

Răzvan Halici, un tânăr muzician/compozitor român la Rosenslottet în Oslo

Scris de Daniel Solheim

Perioada lunii august a însemnat și o rezidență artistică a lui Răzvan Halici, tânăr compozitor de jazz/pop cu experiență în muzica clasică din Botoșani la Oslo, unde a și realizat o nouă lucrare ce a avut prima audiție în două concerte susținute la Roseslottet, pe 20 august:

Răzvan Halici la pian alături de Anders Rove (contrabas), Åsmund Soldal (percuție) și Bodgdan Onofrei (vioară). (Youtube)

La premiera noii sale lucrări pe motive norvegiene și românești intitulată, „Feelings”, au luat parte și doi muzicieni norvegieni Anders Rove (contrabasist al Operei din Oslo) și Åsmund Soldal (percuționist masterand la Academia Norvegiană de Muzică din Oslo).

Tinerii muzicieni alături de compozitorul norvegian Martin Romberg. (foto: privat)

Alături de ei Răzvan a finalizat lucrarea într-o săptămână de repetiții, primită foarte călduros de zecile de persoane adunate la Roseslottet pe ceața zilei de 20 august printre ei, și celebrul compozitor norvegian Martin Romberg.

Tinerii muzicieni la repetiții pentru concertul de la Rosenslott

Răzvan a împărtășit câteva dintre gândurile sale despre Norvegia și întreaga ședere la Oslo, precum și vizitele sale de inspirație la Trollstigen, Geiranger, Verdens Ende, într un interviu acordat pentru Matricea Românească, articol aici.

Pentru mine, muzica este un refugiu în care mă retrag atunci când simt că am nevoie să mă încarc cu energie. Da, muzica unește suflete, alină dureri, bucură inimi și în același timp le vindecă.

Răzvan Halici

Ne bucurăm de prieteniile artistice și culturale care se încheagă între Norvegia și România!

Răzvan Halici, Dragoș Andrei Cantea și Bogdan Onofrei în fața Academiei de muzică din Oslo, Norvegia

Această activitate este o inițiativă bilaterală finanțată prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu