Muncă

Permisiile sociale – Velferdspermisjon

Scris de Daniel Solheim

Scurte permisii cu caracter social precum dreptul la ore libere pentru a putea merge la medic, pentru a te putea muta sau să mergi cu copilul la prima zi de școală sau pentru a-l obișnui la grădiniță nu sunt reglementate legal.

Două întrebări apar în legătură cu aceste permisii sociale:

  1. Am dreptul la liber?
  2. Dacă da, am dreptul la permisie cu plată?

Tratament la medic, stomatolog, fizioterapeut

Dreptul la permisie în astfel de cazuri nu este reglementat de lege . 

Dreptul la concediu poate fi convenit între angajator și angajat sau poate rezulta dintr-un contract colectiv.

Multe companii oferă angajaților timp liber în legătură cu vizitele la medici, stomatologi și kinetoterapeuți. Variază dacă permisia este plătită sau nu.


Prima zi de școală și acomodarea copilului la grădiniță

Dreptul la permisie pentru acomodarea copilului la grădiniță sau pentru a insoti copilul in prima zi de scoala nu este reglementat de lege 

Dreptul la concediu poate fi convenit între angajator și angajat sau poate rezulta dintr-un contract colectiv.

Multe companii oferă angajaților timp liber în legătură cu primele zile ale copiilor la grădiniță sau prima zi de școală. Variază dacă permisia este plătită sau nu.

Am dreptul la permisie atunci când grădinița este închisă din cauza unei greve?

Nu există prevederi legale care să vă ofere dreptul la permisie de la serviciu pentru a vă îngriji copilul atunci când o grevă este motivul pentru care grădinița, școala sau programul after-school este închis.

Dacă nu aveți pe nimeni altcineva care să poată contribui cu îngrijirea copiilor cât durează greva, trebuie să discutați cu angajatorul pentru a găsi o soluție. 

Un birou la domiciliu poate remedia situația pentru unii. Nu este neobișnuit ca angajaților să li se spună să își ia concediu sau să folosească zilele de vacanță

Zilele de îngrijire la care aveți dreptul atunci când copilul dumneavoastră este bolnav nu pot fi utilizate atunci când grădinița sau școala este închisă din cauza unei greve. 

Pe de altă parte, ele pot fi utilizate dacă îngrijitorul este bolnav sau are zile de îngrijire în conformitate cu prevederile relevante din cauza altui copil, în conformitate cu Legea mediului de muncă § 12-9, subsecțiunea 1 lit. c. Aceasta înseamnă că puteți folosiți zilele de îngrijire dacă școala sau grădinița este închisă din cauza unei boli. 

Această oportunitate a fost utilă pentru mulți în timpul pandemiei corona. Dar acest lucru nu se aplică atunci când închiderea se datorează unei greve.


Zile de studiu pentru examen

Secţiunea 12-11 din Legea privind mediul de muncă acordă în anumite cazuri dreptul la permisie pentru studii .

Unele companii acordă dreptul la permisie socială înainte și în timpul examenului tuturor angajaților, indiferent dacă sunt îndeplinite condițiile din Legea mediului de muncă.

Dreptul la permisie poate fi reglementat în continuare printr-un contract colectiv.

Dreptul la permisie plătită?

Legea reglementează posibilitatea de a obține permisie, dar nu spune nimic despre dreptul la plată. Dreptul la concediu social platit poate rezulta dintr-un contract colectiv sau din liniile directoare ale companiei.

Unii angajatori aleg să acorde concediu plătit în ziua examenului și pentru un anumit număr de zile de lectură înainte de examen. 

Unii aleg, de asemenea, să plătească un salariu pentru o parte mai mare a perioadei de concediu sau să acopere cheltuielile pentru materialele de studiu atunci când educația este relevantă pentru postul sau munca pe care o are angajatul. 

Atunci este obișnuit să se convină asupra unei perioade obligatorii .


Permisia pentru mutare

Dreptul la permisie în legătură cu mutarea nu este reglementat de lege . 

Dreptul la concediu poate fi convenit între angajator și angajat, sau rezultatul unui contract colectiv.

Multe companii oferă angajaților timp liber în legătură cu elocarea. Variază dacă permisia este plătită sau nu.


Permisie pentru a se căsători (nuntă)

Dreptul de permisie pentru a se căsători nu este reglementat de lege . 

Dreptul la concediu poate fi convenit între angajator și angajat sau poate rezulta dintr-un contract colectiv.

Multe companii acordă permisie în astfel de ocazii, dar variază dacă permisia este acordată cu sau fără plată.


Permisie în caz de deces al unui membru din familia apropiată

Dreptul la permisie în caz de deces în familia apropiată nu este reglementat de lege 

Dreptul la concediu poate fi convenit între angajator și angajat, sau rezultatul unui contract colectiv.

Este obișnuit ca angajații să primească permisie în astfel de situații, dar durata permisiei poate varia. De asemenea, variază dacă permisia este dat cu sau fără plată . 

CINE ESTE CONSIDERATĂ FAMILIE APROPIATĂ?

Multe convenții colective definesc familia imediată după cum urmează: Persoane care sunt strâns legate de angajat, cum ar fi soțul/soția sau concubin/concubină, copiii, frații, părinții, socrii, bunicii sau nepoții.

În cazul în care termenul nu este definit în acordurile la care se obligă compania, va fi la latitudinea angajatorului să decidă cum trebuie înțeles termenul „familie apropiată”.   


Permisia pentru ceremonia de confirmare a propriilor copii

Dreptul de a participa la confirmarea propriilor copii nu este reglementat de lege 

Dreptul la permisie în astfel de cazuri poate rezulta dintr-un contract colectiv sau poate fi convenit între angajator și angajat.

Multe companii oferă angajaților timp liber în legătură cu ziua de confirmare a copilului. Variază dacă permisia este plătită sau nu.


Permisie la construirea casei

Angajații care urmează să-și construiască o casă nouă trebuie ocazional să rezolve sarcini practice în timpul programului de lucru. Dreptul la concediu în astfel de cazuri  nu este reglementat de lege .

Dreptul la permisie poate fi convenit între angajator și angajat, sau poate fi rezultatul unui contract colectiv.

Unele companii oferă angajaților timp liber în legătură cu construirea casei. 

Acest lucru poate fi deosebit de relevant dacă există condiții care trebuie amenajate în legătură cu lucrările de construcție și nu se poate face în afara programului de lucru.

Dacă permisia socială este acordat cu sau fără plată variază.


Convocarea pentru audiere ca martor

Puteți fi chemat să depuneți mărturie atât de poliție, cât și de instanță.

Poliția cheamă la audierea unui martor

Când sunteți convocați de poliție în calitate de martor, sunteți practic obligat să vă prezentați. Astfel, angajatorul trebuie să acorde salariatului timp liber. Variază dacă se acordă permisie cu sau fără plată.

Potrivit § 230 din Legea de procedură penală, poliția poate interoga martorii în legătură cu o anchetă, dar martorul nu este obligat să se explice. Chiar dacă nu ești obligat să dai explicații polițiștilor, în calitate de martor, ești obligat să te prezinți la sediul poliției după citare, pentru ca poliția să afle dacă martorul este dispus să dea declarație. Dacă s-a clarificat în prealabil că martorul nu dorește să se explice poliției, nu există niciun temei pentru a chema persoana respectivă.

Instanțele solicită audieri ale martorilor

Oricine este legal citat să depună mărturie în instanță este inițial obligat să se prezinte, a se vedea secțiunea 108 din Legea de procedură penală și secțiunea 24-1 (2) din Legea privind litigiile. Aceasta înseamnă că angajatorul trebuie să acorde timp liber angajatului. Variază dacă se acordă permisie cu sau fără plată.

Dreptul la remunerație în calitate de martor

Vă rugăm să rețineți că un angajat care trebuie să se prezinte ca martor în instanță are dreptul la remunerație conform Legii privind remunerarea martorilor. Dacă martorul a suferit o pierdere financiară sub formă de câștiguri sau plăți pierdute, instanța poate acorda acoperirea pierderii în măsura în care o consideră rezonabilă, conform secțiunii 5 din Legea privind remunerarea martorilor.

Acest lucru se aplică și în cazul în care angajatorul nu oferă angajatul permisie cu plată. Potrivit § 2, martorul are dreptul la o remunerație conform reglementărilor de călătorie ale statului pentru călătoriile interne.


Permisia educațională (pentru studii)

Angajații au dreptul la permisie cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă până la 3 ani și pot lua mai multe permisii de studii pe parcursul carierei lor profesionale. Dar trebuie să treacă o anumită perioadă de timp între ele .

Dreptul la permisia educațională (pentru studii) este un drept legal . Aceasta înseamnă că toți angajații în anumite condiții au dreptul individual la permisia educațională (pentru studii).

Cu toate acestea, permisia nu poate fi solicitată atunci când ar împiedica planificarea corectă a operațiunilor și alocările de personal de către angajator .

Procedura de obtinere a permisiei educaționale este ca salariatul sa anunțe angajatorul cât mai devreme posibil. Acest lucru oferă angajatorului posibilitatea de a se adapta. 

Angajatorul trebuie să răspundă în anumite termene limită .

Dezacordul cu privire la îndeplinirea condițiilor de concediu poate fi adus în fața Comisiei de soluționare a litigiilor .

Angajații care lucrează cu fracțiune de normă au, de asemenea, dreptul la permisie educațională.


Am dreptul la permisie socială în cazul în care soția naște?

Părinții au dreptul la o permisie de două săptămâni la nașterea unui copil sau la preluarea custodiei pentru un copil

Tatăl sau co-părintele pot să își ia cele două săptămâni de permisie de îngrijire în perioada de patru săptmămâni (două săptmămâni înainte de naștere și două săptămâni după ce mama s-a întors acasă). În cazul în care considerentele față de familie impun acest lucru, tatăl sau co-părintele poate amâna timpul permisiei.

Permisia este neplătită.

Această permisie de îngrijire este practic fără plată, cu excepția cazului în care angajatul are un acord cu angajatorul, eventual un acord colectiv care să ofere drepturi mai bune.

Dacă părinții nu locuiesc împreună, dreptul la permisie (în legătură cu nașterea) poate fi luat de altcineva care o ajută pe mamă.

Pentru părinții adoptivi și asistenții maternali ai copiilor cu vârste sub 15 ani, aceștia au dreptul la două săptămâni de permisie neplătită pentru preluarea copilului.


sursa: compendia24.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu