Sănătate

Kreftforeningen – Asociația împotriva cancerului din Norvegia

Scris de Daniel Solheim

Asociația Kreftforeningen a lansat în luna noiembrie Campania ”Bărbați – vorbiți despre asta”.

În fiecare an, peste 19.000 de bărbați sunt diagnosticați cu cancer în Norvegia. Prin această campanie ”Barbați – vorbiți despre asta”, asociația dorește să ofere bărbaților o mai mare deschidere, astfel încât mai puțini să se simtă singuri și mai mulți să solicite ajutor. Vorbește cu medicul tău, cu partenerul tău, cu un prieten sau cu noi, aici la Kreftforeningen.

Kreftforeningen – campania ”Bărbați – vorbiți despre asta”

Nimeni nu ar trebui să se confrunte singur cu cancerul. Noi, din cadrul Kreftforeningen, îți putem oferi sfaturi despre cancer, informații despre drepturile și oportunitățile tale. Avem peste 80 de ani de experiență cu cancerul și avem suficient timp pentru a te asculta.

  • Serviciul este gratuit și poți fi anonim.
  • Nu trebuie să știi ce să întrebi înainte de a ne contacta.
  • Poate ai doar nevoie să vorbești cu cineva.
  • Ajutăm atât adulții cât și copiii.

Despre cancer

Există aproximativ 200 de forme diferite de cancer. Pe acest site găsești informații despre simptome, investigații și tratament. (apasă pe titlul ”Despre cancer”).

3 din 4 persoane care se îmbolnăvesc de cancer în Norvegia, supraviețuiesc. Acestă prognoză este de două ori mai mare acum față de acum 50 de ani.

Video informativ despre cancer
Drepturile tale

Această pagină iți oferă informații despre dreturile pe care le ai ca pacient sau aparținător al unui pacient bolnav de cancer – precum și recomandări utile despre cum să trăiești cu cancerul.

Aici sunt incluse:

https://kreftforeningen.no/rad-og-rettigheter/
Pentru aparținătorii bolnavului de cancer și pentru cei rămași în urmă

Când cineva drag se îmbolnăvește grav, suntem puternic afectați, atât din punct de vedere emoțional, practic cât și social. Sunt multe lucruri de înțeles și față de care trebuie să ne raportăm. Pe acest site primești informații, recomandări și sfaturi.

Cercetări în domeniul oncologiei

În anul 2021 Asociația Kreftforeningen a alocat peste 270 de milioane de coroane pentru cercetări în domeniul cancerului datorită membrilor cotizanți și donațiilor

Prevenirea cancerului

Cel puțin unul din trei cazuri de cancer este legat de stilul de viață. Deși nu există nicio garanție împotriva apariției cancerului, se pot face multe pentru a reducer riscul. Societatea trebuie să faciliteze alegerile sănătoase. Iata 10 sfaturi pe care toți le pot urma pentru a reduce aceste riscuri:

1. Fără tutun,
2. O greutate sănătoasă,
3. Activitate fizică zilnică
4. Alimentație sănătoasă și variată,
5. Consumă cât mai puțin alcool posibil,
6. Limitează expunerea la soare puternic
7. Protejează-te impotriva substanțelor cancerigene,
8. Respectă programele de vaccinare,
9. Participă la programele naționale de screening
10. Contactează medicul când apar modificări în organism – umrărește modificările din organism și învață care sunt semnele de alarmă

sursa: Kreftforeningen.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu